SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gašpar Gašpar Mišič gradil na črno

1

termometer

 | Foto:
Nekdanji državni sekretar in predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič je v Piranu namesto prenovitvenih del izvajal rekonstrukcijske posege. Gradbeni inšpektorat je potrdil črno gradnjo.

Proti Gašparju Gašparju Mišiču oziroma njegovemu podjetju Gasspar Invest je bilo v prejšnjih letih vloženih najmanj sedem prijav piranskega Zavoda za varstvo kulturne dediščine zaradi domnevno nedovoljene gradnje, je za Delo potrdil Gašpar Mišič.

"Nisem črnograditelj, sem samo ena izmed tisoč žrtev birokracije, ki jo je spletla peščica birokratov, ki s svojim delovanjem dušijo razvoj družbe, saj v zadnjem času delujejo tudi kot podaljšana roka plenilcev državnega premoženja, za katere kot pošten in delaven politik očitno predstavljam oviro pri nadaljnjem plenjenju državnega premoženja," je med drugim dejal za Delo.

V Delu tudi razkrivajo, da se koprski gradbeni inšpektorat na številne prijave piranskega ZVKD tudi 15 let ni odzval, da je na primer Mišič "pozabil". Vse prijave so se nanašale na posege sredi strogo zaščitenega mestnega jedra Pirana.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin