Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 5. 2015,
14.18

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Microsoft delnice borza

Ponedeljek, 11. 5. 2015, 14.18

7 let, 2 meseca

FXLider vsem bralcem Planet Siol.net podarja 50 evrov za trgovanje s ceno delnic Microsofta na svetovni borzi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nedavna izjava izvršnega direktorja Microsofta Satyja Nadella, da bo Microsoft v prihodnosti veliko bolj samozavestno ustvarjal dobiček, kot je bilo to v preteklosti, je odjeknila na Wall Streetu.

FXLider vsem bralcem Planet Siol.net podarja 50 evrov za uspešen začetek trgovanja s ceno delnic Microsofta in drugih največjih podjetij na svetovni borzi, edini borzi, na kateri lahko vlagatelji zaslužijo takrat, ko cene delnic rastejo, in tudi takrat, ko cene delnic upadajo.

Odkrijte svetovno borzo – Prevzemite 50 evrov tukaj

Po dvournem sestanku direktorja Microsofta in finančnih analitikov so predstavili načrt, po katerem bo prihodnje poslovanje podjetja veliko manj odvisno od programskih proizvodov, povezanih z namiznimi računalniki.

"Na ta način se Microsoft poskuša odmakniti od prodaje programskih paketov, ki prinašajo enkratne prihodke od prodaje, k predplačniškemu modelu, kot je to primer Netflix, ali pogodbam z mobilno telefonijo. Da bi ta predplačniški poslovni model uspešno deloval, bo Microsoft moral razširiti bazo uporabnikov operacijskega sistema Windows. Zaradi tega je odločeno, da se bo Windows preoblikoval tako, da ga bo mogoče uporabljati tako na mobilnih napravah kot tudi na tradicionalnih prenosnih računalnikih," pravijo v FXLiderju.

Po mnenju Microsofta bi morale naročnine na programsko opremo pritegniti večje število uporabnikov, ki bi se jim sčasoma ponudila tudi možnost, da se naročijo na druge proizvode, kot so mobilne aplikacije, kar pa bi kot končni rezultat prineslo tudi večji prihodek na uporabnika.

"Tudi drugi proizvajalci programske opreme, kot sta Oracle in Adobe Systems, pripravljajo podobne spremembe. Tako oni kot tudi Microsoft poskušajo z inovacijami v očeh vlagateljev ostati podjetje, ki se še vedno razvija, ne podjetje, katerega najboljši dnevi so preteklost," pravijo v FXLiderju.

Vendar pa bo preobrazba Microsofta bolj zapletena od preobrazbe drugih podjetij zaradi velikega števila že obstoječih uporabnikov tako osebnih kot korporativnih računalnikov.

Odkrijte svetovno borzo – Prevzemite 50 evrov tukaj

Kot posledico novega poslovnega modela za Windows Microsoft pričakuje močno rast prihodkov, vsaj kratkoročno. V aprilu se je cena delnice tega podjetja dvignila za 23,5 odstotka.

FXLider ekskluzivno sodeluje s Fortrade Limited – podjetjem, avtoriziranim in reguliranim v Veliki Britaniji pri FCA (Financial Conduct Authority) pod licenčno številko 609970.

Opozorilo o tveganju in izjava o omejitvi odgovornosti Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete. To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. FXLider ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

Ne spreglejte