SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Furs bo Polzeli predvidoma v ponedeljek deblokiral račune

1

termometer

 | Foto:
Finančna uprava RS (Furs) bo družbi Polzela predvidoma v ponedeljek deblokirala račune, ki so zaradi neplačanih prispevkov blokirani od konca julija.

Vršilec dolžnosti predsednika uprave Polzele Peter Kunstič je povedal, da bo takoj po deblokadi 265 delavcem nakazal del julijskih plač in jih pozval nazaj na delo. Kunstič namerava v ponedeljek tudi Fursu poplačati del njegovih terjatev, ki so sicer zavarovane z delovnimi stroji tovarne.

Kunstič je finančni upravi v sredo poslal nov načrt poplačila dolgov, vključno z vsemi denarnimi tokovi. Pred tem je namreč Furs njegov julijski predlog za poplačilo dolgov zavrnil. Po Kunstičevih besedah so v času od blokiranja računov prejeli nekaj novih naročil, ponovno sodelujejo tudi z nemško družbo Falke, ki naj bi se zanimala za delni najem proizvodnje v Polzeli. Pred lansko odpovedjo sodelovanja s Polzelo je Falke prispeval tretjino prihodkov tovarne.

Kako zagotoviti finančno stabilnost podjetja? Kunstič je pripravil tudi nekaj ukrepov za zagotovitev finančne stabilnosti družb in bo med drugim tako predlagal dokapitalizacijo družbe v višini dva milijona evrov. Družba za upravljanje terjatev bank, ki je 27-odstotna lastnica Polzele, pa je že povedala, da ne bo sodelovala, dokapitalizaciji naj bi nasprotovali tudi drugi delničarji.

Sicer bo uprava Polzele, ki jo bo od torka vodil nekdanji predsednik uprave Pinusa Marko Klemenčič, upnike pozvala, da za 2,7 milijona evrov terjatev spremenijo v podrejeni dolg.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin