SiolNET. Posel danes Novice
0,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Evropska komisija dovolila pomoč Nemčije letalski družbi Condor

0,14

termometer

Condor
Foto: Reuters

Nemčija bo zaradi propada potovalnega velikana Thomas Cook lahko priskočila na pomoč njegovi letalski družbi Condor, so sporočili iz Evropske komisije. S posojilom bodo družbi pomagale zvezne oblasti in dežela Hessen - skupaj bodo prispevali 380 milijonov evrov.

Thomas Cook Posel danes Nemčija z državno pomočjo letalsko družbo ohranila pri življenju

Po oceni Evropske komisije letalska družba zaradi premostitvenega posojila ne bo nepravično favorizirana. "Ukrep bo pripomogel k nadaljevanju transportnih povezav in odpravljanju motenj za potnike," so navedli v Bruslju.

Posojilo odobreno pod strogimi pogoji

Družba bo šestmesečno posojilo prejela pod strogimi pogoji, Condor pa bo moral na tedenski ravni dokazovati likvidnost. S posojilom naj bi letalskemu prevozniku omogočili tudi finančni manevrski prostor, da se loči od insolventne krovne družbe in zaživi na novo.

Družba se je v težavah znašla, ko je njen lastnik, britanski potovalni velikan Thomas Cook, pred tremi tedni razglasil stečaj. Thomas Cook je v preteklih mesecih pripravil načrt sanacije, po katerem bi podjetje rešil kitajski investitor Fosun Tourism Group.

Thomas Cook Posel danes Thomas Cook propadel. Po svetu ujetih 600 tisoč turistov. #foto #video

 

Ta bi v dokapitalizaciji prispeval 450 milijonov funtov in s tem pridobil 75 odstotkov turističnega dela britanske skupine in 25 odstotkov njene letalske družbe. Še 450 milijonov funtov naj bi prispevali upniki in banke, ki bi pridobili preostale deleže omenjenih enot.

Vendar pa so banke podjetju postavile dodatni pogoj, in sicer 200 milijonov funtov rezerv za pokritje morebitnih dodatnih finančnih potreb v zimskem času. Podjetju pri zasebnih vlagateljih denarja ni uspelo zagotoviti.

Thomas Cook Novice Potovalni velikan Thomas Cook na robu bankrota

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin