SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Etihad in Jat podpisala sporazum o strateškem partnerstvu

1

termometer

 | Foto:
Srbski letalski prevoznik Jat Airways in letalska družba iz Združenih arabskih emiratov Etihad Airways sta podpisali sporazum o strateškem partnerstvu. Etihad bo v skupni družbi 49-odstotni lastnik.

Nova družba bo letela pod imenom Air Serbia. Srbska država bo v Air Serbia v skladu z napovedmi obdržala 51-odstotni delež, nase bo prevzela 195 milijonov evrov dolgov srbske družbe, poskrbela pa bo tudi za presežne delavce. Etihad bo v skupno družbo vložil 40 milijonov dolarjev, dodatnih 60 milijonov dolarjev pa še prek drugih mehanizmov financiranja, poroča srbska tiskovna agencija Beta.

"Ne bi bili tu, če ne bi verjeli, da ima Air Serbia vznemirljivo prihodnost. Postavili smo jasne cilje glede dobičkonosnosti. To ni velik dan le za Air Serbia, ampak tudi za Etihad," je ob podpisu sporazuma po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug dejal prvi mož Etihada James Hogan.

Air Serbia bo vodil Avstralec srbskega rodu Danny Kondić, ki ima 20 let izkušenj v letalstvu. V preteklosti je delal že za letalske družbe Qantas, British Airways in Malaysia Airlines. Hogan je prepričan, da je Kondić "pravi človek na pravem mestu". Etihad želi Beograd razviti v hub oz. vozlišče celotnega Balkana, kar je pomembno dejstvo za prihodnost tako letališč kot letalskih družb v regiji, med njimi tudi za Aerodrom Ljubljana oz. Letališče Jožeta Pučnika in slovenskega letalskega prevoznika Adria Airways.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin