SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

DZ o noveli zakona o kmetijskih zemljiščih po skrajšanem postopku

3

termometer

Spletna skupnost aktivnih državljanov Tretji člen je predala peticijo s pozivom, naj zavrnejo skrajšani postopek obravnave predloga zakona za spremembo zakona o kmetijskih zemljiščih.

DZ bo novelo zakona o kmetijskih zemljiščih in novelo zakona o lastninskem preoblikovanju Loterije Slovenije obravnaval po skrajšanem postopku. Tako so namreč na začetku junijske plenarne seje DZ sklenili poslanci, potem ko so glasovanje o tem zahtevali poslanci SD in PS.

Da se omenjeni noveli obravnavata po skrajšanem postopku, je kolegij predsednika DZ sklenil 4. junija, ker pa so v SD in PS temu nasprotovali, so zahtevali, da o načinu obravnave obeh novel na plenarni seji odloča DZ. Slednji je sprejel odločitev, da se obe noveli obravnavata po skrajšanem postopku, s čimer je potrdil odločitev kolegija DZ.

Veber: Skrajšana obravnava ni primerna zato, ker ne gre za manjše spremembe Po besedah Janka Vebra (SD) skrajšana obravnava obeh novel ni primerna zato, ker se po poslovniku zakon po skrajšanem postopku obravnava takrat, ko gre za manjše spremembe, medtem ko gre v primeru loterijske novele za drastičen poseg v Fundacijo v šport, enako tudi pri noveli zakona o kmetijskih zemljiščih. Ta bi namreč povsem zablokirala izvajanje obstoječega zakona, je dejal.

Seja se bo čez približno pol ure nadaljevala s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade Janezu Janši in ministrom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin