SiolNET. Posel danes Novice
3,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

DUTB bo zaposlenim izplačala štiri tisoč evrov dodatka za lojalnost

3,03

termometer

 | Foto: Bor Slana
Foto: Bor Slana

Poleg četrt milijona evrov, ki ga je za delovno uspešnost prejela polovica uslužbencev DUTB, bo tretjina dobila še izplačilo za lojalnost.

45 od 165 zaposlenih na Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB) bo prihodnje leto dobilo izplačan dodatek za lojalnost v višini okoli štiri tisoč evrov. Skupno bodo za omenjeni dodatek na DUTB namenili 176.599 evrov bruto, v Večeru piše Srečko Klapš.

"Lojalnost je pomembna zaradi kontinuitete in posameznikov, ki lahko prispevajo k doseganju zastavljenih ciljev in brez katerih družba ne bi uspešno pokrivala določenih področij," pravijo v DUTB in dodajajo: "Dodatek za lojalnost so prejeli sodelavci, za katere je DUTB presodila, da bi njihov odhod pred zaključkom ključnih projektov za organizacijo pomenil znatno operativno tvegaje in nesorazmerne stroške, povezane z njihovim odhodom."

82 zaposlenim so sicer že izplačali 243.761 evrov bruto dodatka za delovno uspešnost v letu 2015.

Vlada je junija potrdila prenovljeno politiko prejemkov DUTB, ki jo je pripravila v odzivu na revizijo računskega sodišča. To je ugotovilo nepravilnosti pri izplačevanju plač vodilnim uslužbencem DUTB. Fiksni del izplačil izvršnim direktorjem po novem lahko sega do petkratnika povprečne plače na DUTB. STA

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 129
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin