SiolNET. Posel danes Novice
0,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Država kmalu ne bo več regulirala cen bencina in dizla na avtocestah

0,83

termometer

Bencin
Foto: Matej Povše

Cene 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah se bodo kmalu sprostile, medtem ko bodo drugod po državi ostale regulirane.

Tako namreč predvideva uredba, ki jo bo vlada obravnavala predvidoma v četrtek. V veljavo naj bi stopila 9. novembra.

Vlada se bo po pisanju STA očitno odločila za nadaljnji korak v liberalizaciji cen pogonskih goriv, potem ko se je aprila že odločila, da oblikovanje cen 100-oktanskega bencina in kurilnega olja prepusti trgu.

Na spletni strani vlade objavljeni predlog uredbe o oblikovanju cen določenih pogonskih goriv predvideva, da bo nova uredba s sprostitvijo cen goriv ob avtocestnem križu v uporabi do konca junija 2017, potem ko je vlada od aprila uredbo podaljševala in se odločala za nadaljnji korak.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je sprostitev cen nafte na avtocestah napovedal že junija. Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je sprostitev cen nafte na avtocestah napovedal že junija. Foto: Matej Leskovšek

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki se zavzema za popolno liberalizacijo cen pogonskih goriv, je junija napovedal, da bo naslednji korak sprostitev cen na bencinskih servisih na avtocestnem križu in ob hitrih cestah.

Trenutno je treba za liter dizelskega goriva odšteti 1,149 evra, za liter 95-oktanskega bencina pa 1,245 evra. Približno toliko je bilo treba za omenjeni pogonski gorivi nazadnje odšteti septembra lani.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin