Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 3. 2011,
15.20

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 25. 3. 2011, 15.20

7 let, 2 meseca

Doslej denarno pomoč prejelo 465 tujih delavcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Lokalne komisije, ki obravnavajo vloge tujih delavcev za denarno pomoč, so doslej prejele 742 vlog.

Odobrile so jih 660, doslej pa je denarno pomoč dobilo izplačano 465 tujih delavcev. Izplačila potekajo vsak ponedeljek, delavci, ki so do pomoči upravičeni, pa denar prejmejo osebno. Največ vlog na območju Ljubljane Kot je razvidno iz objave na spletni strani ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, največ vlog za denarno pomoč prihaja iz območja Ljubljane. Tako so iz Ljubljane prejeli 408 vlog, denarno pomoč v višini 230 evrov pa so odobrili 388 tujim delavcem. Centri za socialno delo bodo prve vloge prejemali do konca meseca - komisije se bodo sestale še prihodnji četrtek. Aprila bodo lahko delavci oddali drugo vlogo za izplačilo drugega dela sredstev, sprejemali pa bodo tudi vloge tistih, ki prve še niso uspeli vložiti.

Vlada je sredi februarja za zagotovitev nujnih sredstev za preživetje tujih delavcev v Sloveniji namenila 300.000 evrov. Na podlagi podatkov centrov za socialno delo vlada ocenjuje, da je v materialni stiski trenutno med 600 in 700 tujih delavcev, tako da bo lahko vsak delavec, ki izpolnjuje enega izmed opredeljenih pogojev, prejel 230 evrov, v primeru nadaljevanja stiske pa prihodnji mesec še 230 evrov.

Pomoč za delavce iz tretjih držav Finančna pomoč je namenjena delavcem tretjih držav, ki ne bi mogli uveljavljati pravic do prejemkov iz naslova prenehanja zaposlitve v skladu z zakonom in mednarodnimi pogodbami.

To velja tako za tiste, ki so izgubili zaposlitev ter so jim prenehala veljati delovna dovoljenja in dovoljenja za prebivanje v Sloveniji, kot tudi za tiste, ki še imajo veljavno osebno delovno dovoljenje in dovoljenje za prebivanje v Sloveniji, ali pa so celo še vedno zaposleni v Sloveniji, vendar niso prejeli plače v zadnjih dveh mesecih.

Ne spreglejte