SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dopoldne direktor, popoldne svetovalec konkurentu

1

termometer

Pri skrbnem pregledu Litostrojevega hčerinskega podjetja v Kanadi je novemu lastniku pomagal Marko Tandler, izvršni direktor HSE, ki je nekaj mesecev pred tem izstopil iz tekme za Litostroj Power.

Tandler je na Holdingu Slovenske elektrarne (HSE) zaposlen kot izvršni direktor proizvodnje, vodi pa tudi odbor za nadzor 1,43 milijarde evrov vrednega projekta TEŠ 6. Prejšnji mesec je – uradno v času dopusta – sodeloval pri skrbnem pregledu hčerinskega podjetja Litostroj Hydro iz mesta Bromont v kanadski provinci Quebec, za Dnevnik pišeta Primož Cirman in Sebastjan Morozov.

Tandlerja je najelo češko podjetje Inkwater Capital Management, ki je tamkajšnji skupini Energo-Pro, neposrednemu konkurentu HSE v regiji, pomagalo pri nedavnem prevzemu Litostroja Power. Še lani jeseni je bil eden od kandidatov za nakup Litostroja Power tudi HSE. Tandler je v imenu HSE vodil skrbni pregled Litostroja Power, kar mu je omogočilo dostop do notranjih informacij o proizvajalcu turbin za hidroelektrarne, tudi do občutljivih tehničnih podatkov, ki bi lahko zanimali njegove konkurente.

"Šlo je za moj prosti čas," je za Dnevnik odgovoril Tandler. To, da HSE ni oddal ponudbe za Litostroj Power, po njegovem mnenju ni v nobeni povezavi z njegovim delom za Čehe. "Vse podatke, ki sem jih pridobil med skrbnim pregledom (za HSE, op. p.), varujem v skladu s predpisi," je poudaril.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin