Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 3. 2011,
15.45

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 22. 3. 2011, 15.45

7 let, 2 meseca

Dokapitalizacija NLB: vplačanih dobrih 89 milijonov evrov delnic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V prvem krogu dokapitalizacije NLB je prednostno pravico izkoristilo 39 obstoječih lastnikov, ki so skupaj vplačali nekaj nad 89 milijonov evrov novih delnic.

Kot so sporočili iz največje slovenske banke, je v prvem krogu prodaje novih delnic prednostno pravico izkoristilo 39 vpisnikov, ki so vpisali in vplačali skupaj 768.596 delnic v skupni emisijski vrednosti 89.157.136 evrov, kar predstavlja 35,66 odstotka ponujenih delnic. Preostale delnice v drugem krogu po ceni 116 evrov Preostalih 1.386.577 delnic, ki v prvem krogu prodaje niso bile vpisane in v celoti vplačane s strani obstoječih delničarjev, bo banka v drugem krogu po ceni 116 evrov ponudila domačim in tujim fizičnim in pravnim osebam, in sicer lahko vsak vlagatelj vpiše in vplača največ vse razpoložljive nove delnice za drugi krog prodaje. Drugi krog dokapitalizacije bo trajal osem koledarskih dni. Začel se bo v sredo, zaključil pa 30. marca ob 13. uri. Kot poudarjajo v NLB, se v primeru, da so v drugem krogu prodaje vpisane in v celoti vplačane največ vse razpoložljive nove delnice za drugi krog prodaje, po zaključeni prodaji posameznemu vpisniku iz drugega kroga dodeli toliko novih delnic, kot jih je vpisal in v celoti vplačal v drugem krogu dokapitalizacije.

V primeru presežnega vpisa pa se posameznemu vpisniku iz drugega kroga prodaje dodeli število novih delnic, ki je v enakem razmerju s številom novih delnic, ki jih je ta vpisnik vpisal in v celoti vplačal v drugem krogu, kot je število razpoložljivih novih delnic za drugi krog v razmerju s številom vseh vplačanih novih delnic v drugem krogu prodaje.

Država je vpisala za 82,7 milijona evrov delnic Država, ki ima v lasti 33,10 odstotka delnic banke, je v prvem krogu vpisala za 82,7 milijona evrov novih delnic, so že v ponedeljek sporočili z ministrstva za finance. Končnega zneska vplačila za dokapitalizacijo, ki bo zagotovljen iz državnega proračuna, trenutno sicer po navedbah finančnega ministrstva ni mogoče napovedati, saj bo ta odvisen od rezultatov obeh krogov dokapitalizacije. Na ministrstvu nadaljnjih odločitev države v zvezi z dokapitalizacijo NLB ne komentirajo.

Lastniški delež KBC se bo najverjetneje zmanjšal Belgijska KBC, ki bi kot 30,57-odstotna lastnica lahko vplačala delnice v vrednosti 76,4 milijona evrov, je vplačala in vpisala 42.648 novih delnic, kar znese nekaj manj kot 4,95 milijona evrov, so sporočili iz belgijske bančno-zavarovalniške skupine. To pomeni, da se bo njen lastniški delež v banki po koncu dokapitalizacije najverjetneje zmanjšal. Paradržavna sklada Kad in Sod v prvem krogu dokapitalizacije prav tako nista sodelovala.

Ne spreglejte