Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2012,
16.54

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 2. 2012, 16.54

7 let, 2 meseca

Do konca leta prodali za 920.000 evrov premoženja SCT

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Stečajni upravitelj SCT Leon Benigar Tošič je v zadnjih treh mesecih leta 2011 prodal za slabih 920.000 evrov premičnega premoženja, je razvidno iz rednega poročila upravitelja.

Upniški odbor je sicer v ponedeljek med drugim govoril tudi o prodaji ostalega premoženja.

Upravitelj zahteva več kot 17 milijonov evrov Kot je razvidno iz rednega poročila za obdobje zadnjih treh mesecev leta 2011, danes objavljenega na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes), je bilo med prodanim premičnim premoženjem 20 tovornih vozil, za katera je upravitelj iztržil 581.000 evrov.

Upravitelj je do izteka roka, 15. decembra, vložil 174 izpodbojnih tožb, s katerimi zahteva več kot 17 milijonov evrov.

Za podružnico in premoženje v Albaniji je "zaradi zapletenosti situacije, številnih pravdnih postopkov, ki potekajo proti dolžniku, in nemogoče komunikacije v tej državi" vložil predlog za stečaj.

Podružnica na Hrvaškem je že zaprta SCT ima podružnico in nekaj premoženja tudi v Srbiji, vendar upravitelj do tega premoženja nima dostopa, ker so ga zasegli bodisi upniki bodisi partnerji na projektih v Srbiji, piše Benigar Tošič in dodaja, da bo, ker da je edini način za rešitev stanja, za to podružnico in premoženje predlagal stečaj.

Glede stanja v BiH pravi, da je dogovorjen za srečanje s predstavniki tamkajšnje direkcije za ceste, ki je bila glavni investitor, za katerega je SCT tam izvajal posle. O pogovorih bo obveščal v naslednjih poročilih.

Podružnico na Hrvaškem je že zaprl, ostalo je še nekaj nepremičnin, katerih status pa ni jasen, zato je angažiral odvetnico, ki bo pregledala stanje.

Zaprtje podružnice v Libiji bodo uredili po umiritvi razmer v državi Stanje glede podružnice v Libiji še ni jasno, bo pa po ureditvi razmer v tej državi skušal vzpostaviti stike in urediti vse potrebno za zapiranje podružnice. Po doslej znanih podatkih naj bi imel SCT v Libiji deponiranih med 100.000 in enim milijonom evrov; natančna višini sploh ni znana, piše Benigar Tošič.

V Nemčiji se je stečajni postopek nad družbo ISC že začel, zato SCT nima več upravljalskih pravic.

Benigar Tošič: prodaja nepremičnin bo problem, saj na trgu ni povpraševanja Upniški odbor SCT je, kot kaže na Ajpesu objavljeni zapisnik seje, v ponedeljek med drugim razpravljal o prodaji premoženja. Benigar Tošič je med drugim dejal, da bo prodaja nepremičnin problem, ker gre za objekte večje vrednosti in na trgu trenutno ni povpraševanja.

Upniški odbor je med drugim soglašal s prodajo samskega doma na Šmartinski cesti v Ljubljani po likvidacijski vrednosti 2,285 milijona evrov in samskega doma na Grassellijevi ulici v Ljubljani po likvidacijski vrednosti 924.000 evrov, štirih parcel v Portorožu po izklicni ceni skupno 860.000 evrov ter zemljišča in počitniških objektov v Fiesi po izklicni ceni dva milijona evrov. Delnice Zavarovalnice Triglav bo upravitelj prodal po dnevni borzni ceni, po pripombi članov upniškega odbora pa bo ponovno proučil vrednost delnic družb Elektro Celje, Elektro Gorenjska, Elektro Maribor in Elektro Primorska ter Zdravstvena zavarovalnica Triglav, je med drugim razvidno iz zapisnika.

Izid januarskih dražb premoženja še niso objavljeni Upravitelj še ni objavil izida dražb premoženja, ki so bile januarja, med drugim dražbe za nepremičnino na Slovenčevi ulici v Ljubljani po izklicni ceni 4,065 milijona evrov.

17. februarja bo sicer dražba za prostore SCT na Slovenski cesti v Ljubljani, kjer je bil sedež družbe. Izklicna cena za prostore v drugem nadstropju je nekaj manj kot 910.000 evrov, za prostore v tretjem nadstropju nekaj manj kot 979.000 evrov, za prostore v četrtem nadstropju stavbe pa dobrih 869.000 evrov.

Ne spreglejte