SiolNET. Posel danes Novice
0,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Delavci podjetja Lentherm: Ivan Vogrin mora oditi

0,45

termometer

 | Foto: Ana Kovač
Foto: Ana Kovač

Delavci lenarškega podjetja Lentherm so danes ob 6. uri začeli stavkati, saj niso dobili izplačanih avgustovskih plač in prispevkov.

Obenem želijo s stavko pritisniti na direktorja podjetja Ivana Vogrina, da odstopi, je povedal sekretar Sindikata kovinske in elektroindustrije Slovenije (SKEI) za Štajersko Martin Dular. Delavci so se zjutraj zbrali v jedilnici, kjer so dorekli način stavke.

Ta je napovedana "do nadaljnjega" oziroma vse dokler delavci ne dobijo izplačanih plač, česar pa po Dularjevih besedah ni mogoče uresničiti brez predhodnega odstopa direktorja Vogrina.

Vogrinu zaprli pot do podjetja

"Stavka je zaradi neizplačane plače in neporavnanih prispevkov. Stavka je tudi zaradi tega, ker delavci nimajo več s čim delati. Zato je ključni namen doseči umik direktorja Ivana Vogrina, ki ga je nadzorni svet že pred dvema mesecema razrešil, delavci so mu zaprli pot do družbe, on pa trmasto vztraja in je dal podjetje v prisilno poravnavo. To se zdaj vleče in položaj je vse slabši," je pojasnil Dular. 

Če se zadeve ne bodo uredile ta teden, bo podjetje, ki ima že blokirane račune, pristalo v stečaju, je prepričan Dular.

Lentherm je imel lani 2,4 milijona evrov prihodkov, 322 tisoč evrov izgube in 1,8 milijona evrov obveznosti, je razvidno iz poslovnega imenika bizi.si.

Podjetje zaposluje 52 delavcev

Podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo grelnikov vode, solarnih kolektorjev, toplotnih črpalk, hidroforjev in zalogovnikov toplote, trenutno zaposluje 52 ljudi. Od marca letos ga vodi nekdanji poslanec DZ Vogrin, a imata z večinskim lastnikom Damirjem Jelenkom, ki ga podpirajo tudi delavci, očitno različne poglede na možne načine reševanja zadolženega podjetja.

Medtem ko Vogrin napoveduje prihod strateškega partnerja, bi rad Jelenko reševal podjetje z bančnim posojilom, a banka odobritev posojila po Dularjevih besedah pogojuje z Vogrinovim umikom. Jelenko ima v lasti 76 odstotkov, Vogrin pa 24 odstotkov podjetja.

Vogrin se na naše klice za komentar še ni odzval.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin