Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 9. 2011,
12.06

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Škofja Loka protest

Sobota, 3. 9. 2011, 12.06

7 let, 2 meseca

Delavci Viator & Vektorja opozarjajo na svoj položaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred prostori družbe Viator & Vektor ter novega podjetja Transturist na Trati pri Škofji Loki se je zjutraj zbralo okrog 30 do 40 protestnikov, ki želijo pristojne opozoriti na svoj položaj.

Za ob 13. uri so jim obljubili sestanek z direktorjem družbe Viator & Vektor Logistika ter ustanoviteljem Transturista Bojanom Novakom.

"Zakaj nihče ne odgovarja za stečaje podjetij?" Po besedah člana izvršnega odbora sindikata prometa in zvez Borisa Jelovčana bi s protestom radi opozorili državo in pristojne, da lahko lahko vodilni v družbi, ki še ni šla v stečaj, ustanavljajo vzporedna podjetja ter zaposlijo skoraj 30 delavcev, medtem ko je v podjetju Viator & Vektor Logistika v Ljubljani na cesti ostalo 450 zaposlenih. Hkrati jih zanima, zakaj nihče ne odgovarja za stečaje podjetij v Sloveniji.

Glede novoustanovljenega Transturista naj bi Novak izjavil, da bo prednostno zaposloval delavce bivšega Alpetourja in Viator & Vektor Logistike, je povedal Jelovčan, ki je pojasnil, da pa v resnici ni bil zaposlen nihče iz Logistike. Po zaenkrat neuradnih informacijah naj bi Novak poklical neke posameznike ter od njih zahteval vložke in zaveze glede dela, je dodal.

Nekdanji direktor servisa Andrej Leben je dopoldan v prostorih podjetja sprejel protestnike, ki so od njega zahtevali, naj za pojasnila pokliče Novaka in direktorja Viatorja & Vektorja Zdenka Pavčka. Protestnikom so za ob 13. uri obljubili srečanje z Novakom, medtem ko naj bi Pavček bil po neuradnih podatkih nedosegljiv zaradi sojenja v zadevi Patria.

Zbralo se je okrog 30 do 40 nekdanjih zaposlenih Pred prostori v industrijski coni na Trati pri Škofji Loki se je sicer zjutraj zbralo okrog 30 do 40 nekdanjih zaposlenih iz družbe Viator & Vektor Logistika, bi se jih pa še več, a so po Jelovčanovih pojasnilih mnogi že od maja dalje brez plač. Protestniki bodo vztrajali do konca, dokler ne dobijo pojasnil o Transturistu in zaposlovanju v njem.

Bojan Novak je edini lastnik in direktor podjetja Transturista, ki se bo ukvarjalo s prevozom, špedicijo in vzdrževanjem. Kot je pojasnil v medijih, ne gre za obvodno podjetje družbe Viator & Vektor, saj ne bo vstopalo v njene posle. Transturist predstavlja temelj za nov začetek v primeru, da Viator & Vektor kljub vsem prizadevanjem ne bo uspel obstati, je zapisal v pismu, ki ga je v začetku avgusta objavil časnik Finance.

Ne spreglejte