Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 1. 2011,
16.07

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 18. 1. 2011, 16.07

7 let, 2 meseca

Delavci CPM niso dočakali plač

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekaj več kot 700 zaposlenih v Cestnem podjetju Maribor (CPM) še ni dočakalo decembrskih plač, je potrdila prva sindikalistka v podjetju Barbara Matul, ki pa kaj več od tega ni mogla povedati.

Predsednik Sindikata cestnega gospodarstva Slovenije Anton Turk je ob tem dodal, da vodstvo še naprej ne kaže interesa za pogovor s sindikati.

Prisilni upravitelj je nedosegljiv Kot je povedal Turk, so se doslej zaman trudili stopiti tudi v stik z nedavno imenovanim prisilnim upraviteljem Silvom Zorcem, od katerega bi pričakoval, da zaposlenim, sindikatu, pa tudi širši javnosti nalije čistega vina v zvezi z nadaljnjo usodo podjetja.

Bo družba sposobna zagotoviti zimsko službo? Delavci CPM, ki je tik pred novim letom podal predlog za prisilno poravnavo, bi se morali že v ponedeljek vrniti na delo, potem ko so bili do petka na kolektivnem dopustu. Večinoma pa so še vedno na dopustu, saj naj bi jih trenutno delalo vsega kakšnih 50. Odgovor o tem, kakšne so razmere v podjetju, bi lahko dalo že četrtkovo sneženje, ko bo jasno, ali bo družba sposobna zagotoviti zimsko službo na širšem mariborskem območju.

"Zaposleni bodo zagotovo opravljali svoje delo" Po neuradnih informacijah so namreč leasing hiše zaplenile že veliko vozil, čeprav so za zimsko službo pripravljena starejša vozila, ki so bila v lasti podjetja. "Zaposleni pa bodo zagotovo opravljali svoje delo, saj jih k temu obvezuje zakonodaja. Problem pa je, če tega nimaš s čim narediti," je še dejal Turk, ki je osebno precej skeptičen do prisilne poravnave, vendar razume ljudi v podjetju, ki še vedno upajo, čeprav bi bilo zanje najboljše, da se agonija zaključi.

Mariborsko okrožno sodišče je pretekli teden začelo s postopkom prisilne poravnave v CPM, za prisilnega upravitelja pa je bil imenovan Zorec. Sodišče je upnike pozvalo, da najpozneje do 14. februarja prijavijo svoje terjatve.

CPM dolguje 68 milijonov evrov Navadnim upnikom je mariborsko gradbeno podjetje, ki jim dolguje 68 milijonov evrov, predlagalo, da se odrečejo 65 odstotkom svojih terjatev. Dobro tretjino terjatev bi jim CPM povrnil v šestih letih in pol.

Ne spreglejte