Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 5. 2013,
15.00

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

avtocesta avtocesta

Sobota, 4. 5. 2013, 15.00

7 let, 1 mesec

Dars v obnovitvena dela na posameznih avtocestnih odsekih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dars bo v nedeljo začel z deli na vzhodni ljubljanski obvoznici.

V ponedeljek pa bodo obnovitvena dela stekla na odseku primorske avtoceste Divača-Kozina, v predoru Karavanke in na odseku dolenjske avtoceste Brežice-Obrežje. V Darsu zagotavljajo, da bodo dela končana pred začetkom glavne turistične sezone.

Na vzhodni odseku ljubljanske obvoznice Litijska-Malence bodo od nedelje potekala dela v zvezi z zapiranjem prehoda ločilnega pasu s kovinsko varnostno ograjo. Zaradi del bosta zaprta prehitevalna pasova v obeh smereh, promet pa bo v dolžini nekaj sto metrov do zaključka del, predvidoma najpozneje do 12. maja, potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer, so sporočili iz Družbe za avtoceste v RS (Dars).

V ponedeljek se bodo začela pripravljalna dela za postavitev delovne zapore na odseku primorske avtoceste Divača-Kozina. Promet bo predvidoma najpozneje do začetka zadnjega tedna v juniju potekal po drugi polovici avtoceste po treh zoženih pasovih, z možnostjo menjave dveh pasov v smeri povečanega prometa.

Na omenjenem odseku bodo izvajalci del, koprski CPK kot vodilni partner ter novogoriški CPG in hrvaški GP Krk, obnovili 6,4 kilometra vozišča avtoceste iz smeri Kopra proti Ljubljani. Vrednost del, ki poleg obnove vozišča vključuje še zgraditev kabelske kanalizacije in telekomunikacijskega omrežja, znaša 4,74 milijona evrov brez DDV.

V ponedeljek bodo postavili delovno zaporo tudi čez celoten, približno osemkilometrski predor Karavanke. Dela bodo zaključena predvidoma najpozneje do začetka zadnjega tedna v juniju, dotlej pa bo promet skozi enocevni slovensko-avstrijski avtocestni predor potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom do približno 30 minut.

Izvajalki del, v skupnem nastopu hrvaški družbi Tenzor in Promel, bosta v karavanškem predoru zamenjali videonadzorni sistem in vzpostavili video zaznavo prometa. Pogodbena vrednost del je 2,1 milijona evrov brez DDV, pri čemer znaša delež Darsa za slovenski del predora 44 odstotkov, delež avstrijskega upravljavca predora Asfinag pa preostalih 56 odstotkov pogodbene vrednosti.

Ravno tako v ponedeljek bodo postavili delovno zaporo na dolenjski avtocesti med Obrežjem in Brežicami proti Ljubljani. Predvidoma do začetka junija bo tako promet v dolžini približno pet kilometrov potekal po drugi polovici avtoceste dvosmerno. Izvajalec, družba CGP, bo sanirala drenažni asfalt v okviru odprave napak v garancijski dobi.

Predvidoma do konca prihodnjega tedna bodo dela stekla tudi na odseku pomurske avtoceste Dragučova-Lenart, daljšo zaporo pa Dars čez približno en teden napoveduje na štajerski avtocesti med Vranskim in Trojanami.

Ne spreglejte