SiolNET. Posel danes Novice
0,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Cimos zaprl tovarno v Bosni

0,75

termometer

Cimos
Foto: Vid Ponikvar

Koprski Cimos, ki se ukvarja s proizvodnjo delov za avtomobilsko industrijo, je v Zenici v Bosni in Hercegovini, kjer je bilo zaposlenih okoli 150 ljudi, zaprl svojo tovarno. Ker so delavcem preprečili vstop v tovarno, so ti pred njo začeli protestirati.

Od 150 delavcev naj bi jih približno 40 prezaposlili znotraj Skupine Cimos, preostali pa bodo ostali brez dela, poroča Dnevnik.

"Intenzivno iskanje novih poslovnih priložnosti in partnerjev oziroma investitorjev z novimi pristopi in zamislimi v primeru tovarne v Zenici s strani Cimosa žal ni obrodilo sadov. Zato je skupina v okviru ukrepov prestrukturiranja poslovanja s 1. avgustom začela postopek zapiranja te družbe. Cimos bo pri tem spoštoval veljavno zakonodajo države Bosne in Hercegovine in delavcem izplačal ustrezne odpravnine," pravijo v podjetju.

Pred dobrima dvema letoma je Cimos že zaprl svoj sarajevski proizvodni obrat. V Bosni ima tako zdaj odprto le še tovarno v Gradačcu.

V Cimosu zaradi odsotnosti novih naročil začeli odpuščati

Zaradi odsotnosti novih naročil so v Cimosu začeli odpuščati manjše število zaposlenih, pripravljali pa naj bi tudi program presežnih delavcev in merila za njihovo odpuščanje, je prejšnji teden poročal Dnevnik.

Nekateri delavci medtem sami zapuščajo koprsko družbo, pravijo viri časnika.

Italijani Cimos kupili za sto tisoč evrov

Italijanski lastnik Cimosa, družba TCH Europe, ki spada pod okrilje sklada Palladio Finanziaria, je konec julija izvedel tudi drugi del dokapitalizacije koprske družbe. Potem ko so Cimos najprej dokapitalizirali z 18,3 milijona evrov v denarju, so ga dokapitalizirali še z 1,7 milijona evrov vložka, piše STA.

Italijani so Cimos kupili maja za sto tisoč evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin