Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 3. 2015,
9.07

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Radenska Pivovarna Laško Kofola

Petek, 20. 3. 2015, 9.07

7 let, 2 meseca

Češka Kofola bi kupila še preostanek Radenske

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Češka družba Kofola, ki je v začetku tedna poravnala kupnino za 87,16 odstotka delnic družbe Radenska, je danes objavila namero za prevzem še preostalega deleža družbe.

Pričakovati je, da bo tudi za 12,84 odstotka delnic Radenske, ki jih še nima v lasti, ponudila 13,59 evra. Prevzemno ponudbo bo objavila najpozneje v 30 dneh.

V Radensko Kofola za zdaj vložila 60 milijonov evrov Kofola je večinski delež Radenske kupila od Pivovarne Laško, zanj pa plačala nekaj manj kot 60 milijonov evrov. Kupnino je poravnala v ponedeljek.

Predmet prevzemne ponudbe bo 649.833 delnic Radenske, ki jih Čehi še nimajo v lasti. Glede na ceno, po kateri so Čehi delnice Radenske plačali Pivovarni Laško, je ta paket delnic vreden 8,8 milijona evrov.

Prodaja Radenske za razdolževanje Pivovarne Laško Pivovarna Laško je s prodajo deleža v Radenski izpolnila še enega od mejnikov, opredeljenih v sporazumu o prestrukturiranju in mirovanju, ki so ga družbe skupine Laško podpisale z bankami upnicami konec aprila 2014. Prejeta kupnina bo pomembno prispevala k razdolževanju Pivovarne Laško, so v torek sporočili iz Laškega.

V torek je Radenska dobila tudi nov nadzorni svet, ta pa je že zamenjal vodstvo Radenske z Milanom Hojnikom na čelu. Novi predsednik uprave je Marian Šefčovič iz Kofolinih vrst. Hojnik naj bi sicer ostal zaposlen v Radenski.

Generalnega direktorja skupine Kofola Jannisa Samarasa veseli, da jim je po letu in pol uspelo pripeljati nakup Radenske do konca. "Od zdaj naprej bomo našo pozornost usmerili na utrjevanje vodilnega položaja Radenske na vseh trgih v regiji," je napovedal po torkovi skupščini, na kateri je bil tudi sam imenovan za nadzornika Radenske.

Skupina Kofola je eden izmed vodilnih proizvajalcev brezalkoholnih pijač s sedmimi proizvodnimi obrati na štirih trgih srednje in vzhodne Evrope. Zaposluje 2100 ljudi.

Ne spreglejte