Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 11. 2015,
16.23

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

ZDA Boris Koprivnikar Miro Cerar

Ponedeljek, 30. 11. 2015, 16.23

7 let, 2 meseca

Cerar gre v ZDA povezovat najnaprednejša slovenska in ameriška podjetja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Miro Cerar z gospodarsko delegacijo jutri odhaja v ZDA, da bi povezal slovensko znanje in ameriške kapacitete, da bi Slovenijo popeljal med vodilne v digitalni transformaciji.

Deset predstavnikov vlade, 14 predstavnikov ključnih slovenskih podjetij na področju informacijske tehnologije in dekan fakultete za računalništvo in informatiko sestavljajo delegacijo, ki jutri odhaja na štiridnevni obisk v ZDA.

Bo Slovenija nosilka digitalne transformacije v Evropi?

Obisk je namenjen povezovanju slovenskega znanja in kompetenc z vodilnimi podjetji s področja informacijske tehnologije, ki so nosilci digitalne transformacije. Kot pravijo soorganizatorji, ameriška gospodarska zbornica (AmCham Slovenija) in ameriško veleposlaništvo v Sloveniji, želijo slovenski trg odpreti najboljši konkurenci, kar bo pripomoglo k večji učinkovitosti slovenskega gospodarstva. Ta obisk označujejo kot prvi korak in začetek tega odpiranja, ne bo pa namenjen neposrednemu sklepanju poslov.

V delegacijo je vlada povabila podjetja, ki so in bodo nosilci transformacije v naši državi, v katerih vlada vidi največji potencial. Slovenija je ravno pravšnja država, da postane vodilna v Evropi na področju transformacije, ki jo poganja digitalna tehnologija, pravijo pri AmCham Slovenija.

Obisk v podjetjih IBM, EMC, Oracle, Cisco, Microsoft in Tesla

Predsednik vlade oziroma njegova delegacija se bosta srečala z najvišjimi predstavniki podjetij IBM, EMC, Oracle, Cisco, Microsoft in Tesla.

Podpisana bosta tudi memoranduma o sodelovanju med slovensko vlado in podjetjema IBM in Microsoft, podjetje EMC pa bo predsedniku vlade predalo pismo o nameri. Organizatorji o njihovi konkretnejši vsebini do podpisa še ne želijo govoriti.

Povezovanje med univerzami

Predsednik vlade se bo sestal s predstavniki Univerze Washington, skupaj z gospodarsko delegacijo pa bo obiskal tudi Univerzo Stanford, kjer bosta z ministrom Koprivnikarjem nastopila v razpravi o digitalni preobrazbi družbe in gospodarstva. Vabljeni bodo tudi Slovenci, ki delujejo na stanfordski univerzi.

Srečanje s slovensko skupnostjo v ZDA

Cerar in gospodarska delegacija se bosta v New Yorku srečala s slovensko skupnostjo. Njeni člani imajo zaradi povezanosti z obema državama poseben interes in željo po sodelovanju med slovenskimi in ameriškimi podjetji. Njihovo poznavanje obeh trgov ima pri tem pomembno vlogo, poudarjajo organizatorji obiska.

Ne spreglejte