SiolNET. Posel danes Novice
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Cene nepremičnin Kraškega zidarja na dražbi poskočile

0,08

termometer

Kraški zidar
Foto: STA

Na torkovi dražbi je stečajna upraviteljica Kraškega zidarja Simona Goriup prodala dve izmed treh ponujenih nepremičnin. Največ zanimanja je bilo za stavbo samskega doma, kjer je bilo kar pet vplačanih varščin, prodana pa je bila za 280.000 evrov, kar je 110.000 evrov več od izklicne cene.

Prodana je bila tudi enota Mehanizacija, to je velik kompleks hal in zemljišč na Lenivcu v Sežani. Dosedanje dražbe za ta kompleks niso bile uspešne, izklicna cena na tokratni dražbi pa je bila 2,96 milijona evrov. Na koncu je bila prodana za 3,2 milijona evrov, zanjo pa sta se potegovala dva dražitelja, je še povedala Goriupova.

Za sodobno zgradbo v Sežani ni bilo zanimanja

Dobra dva milijona evrov pa je bila izklicna cena za nekdanjo upravno stavbo Kraškega zidarja sredi Sežane. Vendar zanjo ni bila vplačana nobena varščina in tako na tokratni prvi dražbi ni bila prodana. To je sodobna stavba, zgrajena leta 2002, na prodaj pa je bila skupaj z vso opremo.

Če bi nepremičnino prodali po izklicni ceni, bi ta šla skoraj v celoti v roke ločitvene upnice Banke Intesa Sanpaolo. Mogoče bo zanjo nekoliko več zanimanja na naslednji dražbi, ko bo nižja tudi njena cena.

Stečajna upraviteljica je na dražbi iskala kupca za celotno stavbo, iz tokratne prodaje so bili izvzeti le prostori v delu stavbe pod avtobusno postajo, ki so namenjeni arhiviranju. Ti še niso bili na prodaj, saj do nedavnega še ni bila urejena zemljiško-knjižno lastnina.

Nad Kraškim zidarjem je junija 2012 stekla prisilna poravnava. Ker pa so bili pogovori z bankami upnicami glede reprograma posojil, novih garancij in obratnega kapitala neuspešni, je sredi avgusta stekel stečajni postopek nad sežansko družbo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin