Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 11. 2018,
9.42

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Abanka

Natisni članek

Abanka obročna kartica prazniki prazniki obdarovanje advertorial Visa Electron

Ponedeljek, 12. 11. 2018, 9.42

2 meseca, 1 teden

Čas obdarovanja je pred vrati: kako pokriti vse izdatke?

Vsebino omogoča Abanka
darila prazniki

Igrače, sladkarije, parfumi, knjige, alkohol in elektronske naprave so najljubša izbira Slovencev, ko gre za praznična obdarovanja.

Novembra že začenjamo razmišljati o drobnih in malo večjih pozornostih, ki jih bomo namenili svojim najdražjim, saj se nas poleg prazničnega vzdušja že loteva tudi nakupovalna mrzlica. Praviloma se ženske prej lotijo nakupovanja daril, vsaj cel mesec pred prazniki.

V tem času se občutno poveča prodaja elektronskih in gospodinjskih naprav, kozmetike, nakita in celo pohištva, veliko pogosteje obiskujemo restavracije in lokale ter nasploh malo manj razmišljamo o tem, koliko zares zapravimo. November in december sta meseca, ko sebe in druge radi malce bolj razvajamo.

Praznično vzdušje ustvarimo tudi z razkošnim okraševanjem stanovanja. Izdelki za okrasitev doma in pirotehnični izdelki se poleg penine pogosto znajdejo v prazničnem nakupovalnem vozičku.

Povprečna vrednost daril v Sloveniji

darila prazniki | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Darila govorijo o tem, kdo smo in kako dojemamo osebe okrog nas, zato jih izbirajmo skrbno in ne v zadnjem trenutku. Vendar nas marsikdaj prav nakupi v zadnjem hipu rešijo iz dileme, kaj podariti. Tudi trenutni navdih je pomemben pri izbiri prave pozornosti.

Slovensko gospodinjstvo v povprečju nameni 150 evrov za praznična darila, obdarimo pa povprečno osem oseb.

Kaj podariti?

darila prazniki | Foto:

Za otroke ni dileme. Če jih vprašamo, bodo vsi po vrsti izstrelili, da so to igrače. Zanje lahko izberemo poučne igrače, igrače za sestavljanje in pripomočke za ustvarjanje. Veseli bodo zabavnih družabnih iger in knjižic, malce starejše pa bomo navdušili z radijsko vodenimi igračami in tehničnimi izdelki, kot so videoigrice in zvočniki.

Ko bomo kupovali darila za moške, je povsem jasno, kam bomo zavili. Na oddelek z brivniki, tehničnimi izdelki, parfumi in knjigami. Če je med našimi obdarovanci tudi zagrizen tekač, ga lahko razveselimo s pametno uro, sicer pa nikoli ne bomo zgrešili z dobrim viskijem.

Ni lažjega in lepšega kot z darilom razveseliti prijateljico, mamo, hči ali taščo. Še posebej če se bomo po darilo odpravili med police s kozmetiko, modnimi dodatki ali kuhinjskimi pripomočki. Strastna ljubiteljica kave bo navdušena nad novim kavnim aparatom, kakovostni aparati za oblikovanje las pa so tako ali tako vedno dobrodošli.

Da ne bomo novega leta začeli v rdečih številkah

darila prazniki | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Darila začnimo kupovati pravočasno, da ne bomo proti koncu leta žrtev impulzivnega nakupovanja, ki nas praviloma stane več, kot bi hoteli. Tako bomo imeli dovolj časa za primerjanje cen. Na nakupe se pripravimo, mogoče si izdelajmo celo seznam daril, da ne bomo prepuščeni naključjem in tako izpostavljeni prevelikemu stresu.

Vsaj nekaj daril in dekoracije lahko izdelamo sami, saj imajo takšna darila osebno noto. Poskušajmo se dogovoriti za simbolična darila, lahko pa namesto klasičnega obdarovanja organiziramo srečelov, kar je tudi prijeten družabni dogodek. Ne smemo pozabiti, da prazniki niso le darila, ampak predvsem druženje.

Dobra rešitev za praznične nakupe je obročna kartica, s katero lahko večje finančne zalogaje razporedimo na določeno število obrokov, ki si jih določimo sami. Obročna odplačila so za praznične nakupe, ko praviloma zapravimo več kot druge mesece, lahko veliko olajšanje. Za obročni način plačevanja pa velja, da je najugodnejša vrsta zadolžitve.

Kupite takoj, plačajte pa po delih

prazniki mesto | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Z obročno kartico kreditna Visa Electron iz Abanke lahko nakup preprosto in diskretno plačamo na obroke, ne glede na to, ali ga opravimo doma, v tujini ali prek spleta. Takšna plačila so mogoča na vseh prodajnih mestih, ki imajo oznako Visa Electron.

Obročna kartica nam pride zelo prav ob večjih izdatkih. Posebej dobrodošli prednosti obročne kartice Visa Electron sta diskretnost in priročnost, saj plačevanje na obroke opravimo tako, da nihče razen nas ne ve, da smo strošek razdelili na obroke.

Naročite obročno kartico. Uresničite svoje želje že danes.

Kako poteka plačevanje z obročno kartico?

Abanka Visa Electron | Foto: Plačevanje je preprosto in diskretno, saj ni vezano na dogovore s posameznimi trgovci in zanj ne potrebujemo nobene dodatne dokumentacije. S kartico lahko plačujemo na prodajnih mestih in na spletu.

Trije koraki obročnega odplačevanja:

1. Dovolj je le obročna kartica, s katero opravimo plačilo.

2. Po plačilu s kartico na svoj mobilni telefon prejmemo sporočilo SMS.

3. Najpozneje v 30 minutah od opravljenega plačila na sporočilo SMS odgovorimo s povratnim sporočilom SMS in sami izberemo, v koliko obrokih (od 2 do 12) želimo poravnati nakup. Ne da bi trgovec ali kupec za nami vedela, da plačujemo obročno.

Vas zanima več?

Za več informacij in pridobitev obročne kartice kreditna Visa Electron se oglasite v najbližji poslovalnici Abanke, dosegljivi pa so tudi na brezplačni telefonski številki Abafon 080 1 360 ali prek elektronske pošte info@abanka.si.

Več informacij o kartici je na voljo na spletni strani.

 

Ne spreglejte