SiolNET. Posel danes Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Brezplačen vodič korak-po-korak: kako trgovati s cenami delnic

Oglasno sporočilo

V toku je sezona finančnega poročanja, v katerem največja svetovna podjetja objavljajo svoje poslovne rezultate. Družbe svoje računovodske izkaze objavljajo ob koncu vsakega četrtletja, štirikrat letno, rezultati pa odločilno vplivajo na prihodnjo vrednost delnic.

Fortrade

Kadar investitor upošteva računovodske izkaze družbe, običajno upošteva tri dejavnike. To so čisti dobiček na delnico (dobiček na delnico), realizirani dobički in napovedi analitikov.

Za vse tiste, ki se želijo naučiti, kako ravnati s ceno delnic na spletnem borznem trgu (tako imenovani CFD) ali preprosto želijo razširiti svoje znanje, je Fortrade pripravil brezplačni priročnik o tem, kako trgovati s ceno delnic. Priročnik je prilagojen vsem ravnem znanja in ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Brezplačni vodnik "Kako trgovati s cenami delnic" prevzemite tukaj.

Ni pomembno, da razumete, kako se zasluži z delnico ter kako se pride do prihodka in napovedi analitikov, prav tako ni treba poznati drugih podrobnosti in kako se izračunavajo. Ključno je primerjati (uradno) objavljene rezultate s pričakovanji analitikov. Če je dobiček na delnico ali prihodek nižji od pričakovanja analitikov, bo delnica družbe, ki je objavila poslovne rezultate, verjetno izgubila vrednost. Po drugi strani pa lahko boljši od pričakovanih rezultatov zvišajo ceno delnice.

Pomembne so tudi napovedi analitikov o prihodnjih gibanjih cen. Napoved se nanaša na poslovni cilj, ki ga želi podjetje doseči, in predlagan obseg, v katerem bo uspešen v prihodnosti. Zato bo, če podjetje napoveduje nepričakovano visok dobiček na delnico in prihodek, vendar pa je napoved pesimistična, cena njegovih delnic še vedno upadala.

Pričakovanja v tej sezoni so slabša v primerjavi s prejšnjimi četrtletji

V tej sezoni bi lahko bili rezultati na splošno slabši v primerjavi s prejšnjimi četrtletji in ker so pričakovanja nižja, jih bodo nekatera podjetja lažje dosegla. Ameriški borzni indeksi so trenutno na rekordno visokih ravneh, kar pomeni, da kupci delnic menijo, da podjetja delujejo dobro.

Brezplačni vodnik "Kako trgovati s cenami delnic" prevzemite tukaj.

Izvor: Bloomberg


Fortrade Ltd v Veliki Britaniji avtorizira in regulira  FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

CFD so kompleksni instrumenti in nosijo visoko raven tveganja borzne izgube denarja zaradi uporabe finančnega vzvoda. 81 odstotkov maloprodajnih računov vlagateljev izgubi denar s tem ponudnikom. Razmisliti morate, ali razumete, kako deluje CFD in ali si lahko privoščite veliko tveganje zaradi izgube denarja. Lahko izgubite ves denar, a ne več, kot ga imate na računu za trgovanje. Ti izdelki mogoče ne bodo primerni za vse stranke, zaradi tega morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa neodvisen nasvet. To ni ne ponudba, ne povpraševanje,  ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejeme nobene odgovornosti za katerokoli uporabo teh komentarjev, niti za posledice, ki lahko iz tega izhajajo. Nobenega zagotovila ni o  točnosti ali popolnosti teh podatkov. Zato vsaka oseba, ki ravna v skladu z njimi, to dela popolnoma na lastno odgovornost.


Naročnik oglasne vsebine je Fortrade Limited.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin