Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 12. 2010,
13.40

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 9. 12. 2010, 13.40

7 let, 2 meseca

Branko Sevčnikar: Tot je odločil zelo modro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predsednik sindikata Termoelekstrane Šoštanj (TEŠ) Branko Sevčnikar je zelo zadovoljen z odločitvijo direktorja TEŠ Simona Tota, da mu ne odpove delovnega razmerja.

Tot se je odločil, da tokrat izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi Sevčnikarju ne poda, so sporočili iz TEŠ. Tot bo počakal do odločitve delovnega sodišča o zakonitosti novembrske stavke sindikata TEŠ. Tot: Sodišče bo odločilo v prid poslovodstva 7. decembra je bil namreč na pristojno delovno sodišče vložen predlog za ugotovitev nezakonitosti stavke. Sodišče bo presojalo, ali je bila stavka izvedena skladno z zakonom o stavkah, ustavo in mednarodnimi akti s tega področja, so sporočili iz TEŠ.

Poleg tega bo sodišče presojalo, ali je stavkovne zahteve podjetniškega sindikata TEŠ sploh mogoče šteti za uresničevanje interesov s področja dela delavcev. Tot je prepričan, da bo sodišče odločilo v prid poslovodstva TEŠ. "Razsodba bo osnova in začetek jasne sodne prakse, ki bo omogočila vsem delodajalcem, da v morebitnih podobnih nezakonitih ravnanjih sindikata ali sindikalnih vodij omogoči pravno podprto izredno odpoved zaposlitve," so pojasnili v TEŠ.

Sevčnikar: Sodnega postopka se ne bojim Sevčnikar je za SiOL dejal, da je z odločitvijo direktorja zelo zadovoljen. "Ta odločitev je zelo modra, saj je z njo preprečil stopnjevanje stavkovnih aktivnosti, česar si nihče ne želi," je pojasnil.

Kot je za STA zatrdil predsednik Sindikata delavcev energetike Slovenije Franc Dolar, bo sindikat, ki je v primeru odpovedi Sevčnikarja napovedoval splošno stavko v sektorju, počakal do odločitve sodišča. "Ni druge možnosti," je poudaril in dodal, da so vse aktivnosti sindikata, povezane s tem, ustavljene.

Sevčnikar zagotavlja, da se sodnega postopka ne boji. "Stavka je bila zakonita in prepričan sem, da bo sodišče to ugotovilo," je dejal.

Vsi za TEŠ 6 Tot je zapisal še, da so aktivnosti v zvezi z blokom 6 zanj izrednega pomena in morajo nemoteno potekati naprej. "Zato tudi ne razumemo, zakaj sindikati še vedno grozijo s splošno stavko v energetiki, saj so pogovori in skupne namere v smeri pozitivnega in korektnega sodelovanja že stekli, vrata direktorja TEŠ pa so za vse zaposlene TEŠ-a, ne le za predstavnike sindikata in sveta delavcev, vedno odprta," je dodal.

Sevčnikar je dejal, da verjame Totu, da podpira TEŠ 6. "Vendar ne vem, če se zaveda, da aktivnosti HSE, njihove revizije in ocenjevanje zalog premoga, kažejo, da je usoda TEŠ 6 nejasna," je povedal.

Ne spreglejte