SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Branko Meh predsednik upravnega odbora OZS, Kovšca odstopil

3

termometer

Za predsednika upravnega odbora in podpredsednika Obrtno-podjetniške zbornice je bil izvoljen Branko Meh. Predsednik zbornice Alojz Kovšca pa je po volitvah napovedal svoj odstop.

Na izredni skupščini je bilo od 94 poslancev prisotnih 84 poslancev. Glasove je oddalo 83 poslancev, veljavnih je bilo 82. Branka Meha je podprlo 46 poslancev, medtem ko je za njegovega protikandidata Franca Vesela volilo 36 poslancev. Meh bo tako na položaju nasledil Janeza Kakerja, ki je aprila dobil nezaupnico skupščine. Kovšca z novim upravnim odborom ne more sodelovati Alojz Kovšca je na aprilski skupščini, na kateri je sicer za razliko od Kakerja dobil zaupnico, napovedal, da bo o vodenju zbornice še razmislil, saj da se je po izglasovani nezaupnici Kakerju znašel v "velikem moralnem precepu".

Ob začetku skupščine je napovedal, da je njegova odločitev o vodenju zbornice povezana s člani upravnega odbora, ki jih bo imenoval nov predsednik odbora. Potem ko je Meh predstavil svoj upravni odbor, pa je Kovšca odstopil.

"Ne želim biti moteči element, kar se je v preteklosti dogajalo, ko predsednik zbornice in predsednik upravnega odbora nista sodelovala," je na začetku skupščine dejal Kovšca. Kovšca je presodil, da z novim upravnim odborom ne more sodelovati.

Kovšca bo s položaja predsednika zbornice odstopil s 1. junijem.

Predsednik upravnega odbora in njegovi člani so imenovani za preostanek mandatnega obdobja 2010-2014.

Po sedaj veljavnem statutu zbornice upravni odbor šteje od 15 do 21 članov, v njem po statutu po svojem položaju sedi tudi generalni sekretar zbornice, ki pa ga OZS trenutno nima.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin