SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bojan Petan za 15 milijonov evrov prodaja sarajevske Terme Ilidža

1

termometer

 | Foto:
Lastnik hotela Hollywood je potrdil, da kupuje Terme Ilidža, ki so v 90-odstotni lasti Term Čatež.

"Še kak mesec je do sklenitve pogodbe. Dovoljenje sarajevskega kantona je še najmanjša težava. Mi bomo terme razvijali tudi v prihodnje." Tako je Šaljo Mrkulić, lastnik hotela Hollywood na Ilidži, potrdil, da kupuje Petanove bosanske terme. Kupnina bo morala iti bankam upnicam, v Financah piše Petra Sovdat. Mrkulić je potrdil, da bo Petanu oziroma Termam Čatež, ki imajo 90-odstotni delež v Termah Ilidža, plačal okoli 15 milijonov evrov.

Terme Čatež, ki jih lastniško obvladuje predsednik uprave DZS Bojan Petan, so imele po podatkih poslovnega imenika bizi.si leta 2013 31 milijonov evrov prihodkov, slabih 600 tisoč evrov dobička in 80 milijonov evrov dolga. Podatki za lansko leto še niso objavljeni.

Manjkajo še soglasja bosanskih oblasti Še pred podpisom pogodbe mora Petan dobiti soglasje za prodajo 90-odstotnega deleža Term Ilidža, ki ga mora dati sarajevski kanton. Ta je namreč lastnik preostalih desetih odstotkov term in ima predkupno pravico za delež v lasti Term Čatež. To je potrdil tudi Petan, ki pravi, da na dovoljenje čaka že od oktobra.

Termalna riviera Ilidža je največji tovrstni objekt v BiH. Stoji pod "olimpijsko" goro Igman nedaleč od Sarajeva in se razteza na 15 hektarjih. Kompleks obsega 5.631 kvadratnih metov termalnih površin z vodnim parkom, še pišejo Finance.

Na Petana smo se obrnili za dodatna pojasnila v zvezi s prodajo, a so nam iz uprave DZS sporočili, naj se obrnemo na Terme Čatež. Njihove odgovore še čakamo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin