SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bodo še eno afero Volkswagnovih razsežnosti povzročili sesalniki?

4

termometer

Siemens in Bosch naj bi s svojimi sesalniki goljufala na testih porabe električne energije.

Britanski proizvajalec sesalnikov Dyson je konkurenčni podjetji Siemens in Bosch obtožil, da podobno kot Volkswagen na testih emisij goljufata na testih porabe električne energije. Nekateri modeli njunih sesalnikov z deklarirano porabo 750 vatov naj bi v resnici porabili tudi do 1.600 vatov električne moči, piše The Guardian.

Sesalniki Siemens in Bosch, ki spadajo v energijski razred AAAA, naj bi na testih po standardih EU, ki so opravljeni s praznimi vrečkami, po mnenju podjetja Dyson prek posebnega senzorja varčevali z močjo.

Pri končnem uporabniku naj bi senzor motorju sesalnika sporočil, naj poveča moč, s tem pa bi podvojil porabo energije. S tem bi sesalnik padel v energijski razred E ali celo F, so prepričani v podjetju Dyson. Proti Siemensu in Boschu so zato v Nemčiji, Belgiji, Nizozemski in Franciji že sprožili sodne postopke.

BSH: Obtožbe so neumestne Na obtožbe so se v imenu Boscha in Siemensa z izjavo za javnost odzvali iz podjetja BSH Gospodinjski aparati. "Vsi sesalniki znamk Bosch in Siemens delujejo v skladu z evropskimi predpisi. Njihovo delovanje v domovih uporabnikov se ne razlikuje od laboratorijskih testov. Obtožbe, da ni tako, zato niso na mestu. Vsekakor bomo vsakemu, ki se bo v to želel poglobiti, omogočili povsem transparenten prikaz porabe energije naših sesalnikov."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin