Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 11. 2017,
4.04

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Ukrajina Adria Airways

Nedelja, 26. 11. 2017, 4.04

6 let, 4 mesece

Bo Ljubljana postala odskočna deska za potovanja po Balkanu? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Pri Adrii Airways si želijo, da bi Ljubljana postala izhodiščna točka za potnike iz zahodne Evrope, ki potujejo na Balkan. Prihodnje poletje napovedujejo tudi nove destinacije v zahodno Evropo in na Balkan.

Video: Planet TV. Povzetek pogovora s komercialnim direktorjem Adrie Airways Christianom Schneiderjem je v tekstu.


S komercialnim direktorjem Adrie Airways Christianom Schneiderjem smo se pogovarjali ob obisku Kijeva, kar je njihova zadnja linija, ki so jo po desetih letih znova odprli. Nadeja se dobrih rezultatov, že zdaj so poleti - letalo z letališča Jožeta Pučnika v ukrajinsko prestolnico poleti trikrat na teden - vnaprej zasedeni.

V Adrii že snujejo nove destinacije. "Vedno se oziramo za zanimivimi trgi in razvijamo ponudbo. Že s prihodnjim poletjem se bomo bolj povezali z zahodno Evropo in Balkanom. Z zadovoljstvom zrem v prihodnost. V primerjavi z drugimi letalskimi družbami imamo dobre ocene in smo umeščeni kot zelo zanesljiva družba."

Nov terminal do 2020

Od decembra 2004 je Adria Airways članica največjega svetovnega združenja letalskih prevoznikov Star Alliance, kar družbi omogoča privlačne in ugodne povezave po vsem svetu. To prinaša dostop do 28 letalskih prevoznikov, povezujejo pa 1.300 destinacij v 190 državah.

Zmago Skobir, poslovodni direktor Aerodroma Ljubljana, pozdravlja doprinos prometa, ki ga na brniškem na letališču ustvarja Adria. Obenem se nadeja čimprejšnje gradnje novega terminala, ki naj bi bil pripravljen za odpremo potnikov do leta 2020.

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana Brnik | Foto: Bor Slana Foto: Bor Slana

Ljubljana - izhodiščna točka za Balkan

Z nizkocenovnimi ponudniki poletov se ne želijo primerjati, je povedal komercialni direktor Adrie Airways Schneider. "Imamo dober program in dobre cene na trgu. Potrošniki, ki nas izberejo za svojega letalskega prevoznika, pravijo, da so z nami zadovoljni. To strategijo bomo vsekakor še nadgrajevali."

Ne načrtujejo nakupov ali povezav z drugimi letalskimi družbami, niti se ne povezujejo z mariborskim letališčem. "Odločili smo se ostati v Ljubljani, kar pa ne pomeni, da se ne oziramo na druga letališča. Toda naš dom je Ljubljana, Slovenija. Širili se bomo zgolj z novimi linijami.

Video: Planet TV. Povzetek pogovora s komercialnim direktorjem Adrie Airways Christianom Schneiderjem je v tekstu.


Poudarja, da v podjetju stojijo na tleh. "Želimo ohraniti položaj Adrie Airways kot zelo zanesljive letalske družbe in dobrega ponudnika na trgu." Za prihodnosti načrtujejo uresničevanje strategije, ki jo razvijajo zadnje mesece. "Da Ljubljana postane izhodiščna točka za potnike iz zahodne Evrope, ki potujejo na Balkan. Velik izbor letov ponujamo tudi za Slovence, ki jih zanimajo mnoge destinacije po Evropi."

Schneider se v Sloveniji počuti odlično in službe v tem trenutku ne bi menjal. "Slovenija je zelo dober trg. Prijetni so ljudje. Zelo sem zadovoljen in ponosen, da delam tukaj, da sem del te čudovite dežele."

"Verjamem, da bomo z vzpostavitvijo nove povezave s Kijevom doprinesli tudi k odpiranju nadaljnjih poslovnih priložnosti za slovenska podjetja v Ukrajini, ki je pomemben trg s 44 milijoni ljudi in od leta 2015 tudi trg s hitro gospodarsko rastjo. Naš cilj je prek ljubljanskega letališča povezati vzhod in zahod Evrope," je ob odprtju nove linije v ukrajinsko prestolnico Kijev dejal direktor Adrie Airways Arno Schuster. "Potnikom ponujamo povezavo med dinamičnima in zelenima prestolnicama, ki se ponašata z izjemno kulturo, prijaznimi ljudmi, bogato zgodovino in odlično kulinariko."

Ne spreglejte