SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bo Gen-I ostal brez posla s hrvaškimi institucijami?

3

termometer

 | Foto:
V podjetju Gen-I zagotavljajo, da je bila njihova ponudba najboljša, morebitne tožbe hrvaških tekmecev pa ne komentirajo.

Hrvaški časnik Večernji list poroča, da bi slovenska energetska družba Gen-I bi lahko ostala brez posla oskrbovanja najvišjih hrvaških državnih institucij in uradov z elektriko. Na razpis za izbiro dobavitelja elektrike se je namreč pritožilo konkurenčno podjetje Profectio Energija, češ da je bila ponudba Gen-I nepravilna. Če bo hrvaška komisija za nadzor javne nabave, ki je sprejela pritožbo, ocenila ponudbo Gen-I kot neveljavno, bo posel z državo dobila ravno Profectio Energija, ki je bila druga na javnem razpisu.

Neustrezna izjava o nekaznovanju V pritožbi trdijo, da Gen-I ni poslala ustrezne različice sporazuma, ki ga ima s hrvaškim operaterjem energetskega trga. Ravno tako naj bi bila neveljavna tudi izjava o nekaznovanju pooblaščenega zastopnika družbe Gen-I, ker gre za slovenskega državljana. Kot pojasnjujejo, bi moralo potrdilo o nekaznovanju izdati pristojno slovensko sodišče, in ne zagrebško, kot je to v prilogi ponudbe Gen-I. Kot še trdi Profectio Energija, so imeli Slovenci v ponudbi tudi napačno potrdilo davčne uprave o dolgovih. Trdijo, da je ponudbo vložilo podjetje Gen-I Zagreb, medtem ko je potrdilo davčne uprave za Gen-I.

Če se bodo trditve pokazale za točne, bodo morali ponudbo Gen-I označiti za neveljavno. "To bo precejšnji udarec za podjetje, ki je že v prvih teden dobilo približno 1500 hrvaških potrošnikov elektrike," ocenjuje časnik.

"Energetski posel leta" Dveletna pogodba z vlado, ki so je v mediji označili kot "energetski posel leta", je bila v ponudbi Gen-I vredna dobrih 93 milijonov kun (12,4 milijona evrov), kar je bilo za slab milijon kun (120.000 evrov) bolj ugodno, kot je ponujala Profectio Energija.

Profectio Energija je registrirana v Zagrebu in deluje od leta 2010. Posluje tudi v BiH, Makedoniji in v Srbiji. Na Hrvaškem med drugimi prodaja elektriko javnem podjetju za igre na srečo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin