Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 9. 2011,
15.48

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

imenovanje železnice

Četrtek, 15. 9. 2011, 15.48

7 let, 2 meseca

Bo Ervin Pfeifer v sredo dobil zeleno luč za vodenje SŽ?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Skoraj dva tedna od imenovanja se bo na prvi seji sešel nov nadzorni svet Slovenskih železnic. Kdo bo prvi nadzornik?

V sredo se bo na konstitutivni seji sešel nov nadzorni svet državnih železnic. Sejo bo kot najstarejši vodil Viktor Markežič, na njej pa bodo nadzorniki izvolili predsednika in namestnika. Vsaj tako zatrjuje pristojni na železnici. "Pričakujem, da bomo brez težav izvolili vodstvo nadzornega sveta, predsednika in namestnika," je za SiOL povedal Viktor Markežič. Neuradno naj bi bil najresnejši kandidat za novega prvega nadzornika Bojan Brank, ki je sedel že v prejšnji ekipi nadzornikov. "Ne želim špekulirati," je za SiOL izjavil Bojan Brank, ki je še dodal, da se bodo nadzorniki o vsem odločili na seji. Bojan Brank:ne želim špekulirati ali bom predsednik!

Po novem ima od začetka tega meseca nadzorni svet holdinga Slovenskih železnic, s tremi jedrnimi družbami za potniški in tovorni promet in infrastrukturo, le šest in ne več devet članov, nadzorniki so: Viktor Markežič, Lojze Zajc, Mitja Grbec in Bojan Brank iz vrst predstavnikov države, torej kapitala, iz vrst zaposlenih pa že stara člana iz prejšnjega nadzornega sveta – predsednik sveta delavcev Silvo Berdajs in Nikola Kneževič.

Novi nadzorniki za ali proti Ervinu Pfeiferju? Nadzorni svet se bo prihodnjo sredo seznanil tudi z izbiro novega prvega moža podjetja. Ervina Pfeiferja je za mandatarja za sestavo nove štiričlanske uprave državnih železnic imenoval že prejšnji nadzorni svet podjetja, ki mu je predsedoval Igor Zajec, pa je bil prav to tisti kamen spotike, da so se morali stari nadzorniki iz vrst kapitala posloviti, z izjemo Bojana Branka, ki je bil "zadržan" do imenovanja Erfina Pfeiferja. Agencija za kapitalske naložbe države kot skupščina Slovenskih železnic namreč ni prižgala zelene luči njegovemu imenovanju. Zdaj se bo o njem moral izreči novi nadzorni svet. Predstavniki zaposlenih v prejšnjem nadzornem svetu so podprli imenovanje Ervina Pfeiferja. Ga bodo tudi v drugo? Poznavalci dogajanja okoli državnih železnic menijo, da je Ervin Pfeifer že preteklost …

Ne spreglejte