Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 8. 2021,
7.00

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Elon Musk posel Fortrade PR članek

Torek, 10. 8. 2021, 7.00

2 leti, 8 mesecev

Bo Bitcoin kmalu spet močno narasel?

Oglasno sporočilo

Kriptovalute, vključno z bitcoini, so pred kratkim upadle. Bitcoin je padel skoraj 50 % od 14. aprila, ko je dosegel rekordno vrednost, več kot 64.900. Cena Bitcoina je v zadnjih dneh skočila za več kot 8000 USD, nekateri pa napovedujejo, da se bo Bitcoin v celoti opomogel.

Fortrade | Foto:

Fortrade je, za vse teiste, ki jih zanima kako se od doma naučiti trgovati s ceno Bitcoina (tako imenovana finančna pogodba za razliko, angl. CFD) ali si preprosto želijo razširiti znanje, pripravili brezplačni vodnik »Kako trgovati s ceno Bitcoin-a«. Vodnik je prilagojen vsem nivojem znanja in ga lahko prenesete preko spodnje povezave.

Poglejmo, kaj se je v zadnjih mesecih spremenilo glede bitcoina in zakaj so kriptovalute padle.

Fortrade | Foto:

12. maja je tvit Elona Muska, da Tesla ne bo več sprejemal bitcoina kot plačilnega sredstva, povzročil padec te kriptovalute in se ta od takrat ni okreval. Musk je pojasnil, da je rudarjenje bitcoinov energetsko intenzivno in ni okolju prijazno. Naslednji teden je Bitcoin padel za nekaj tisoč dolarjev in izgubil skoraj četrtino vrednosti. Od takrat je Kitajska zatirala vse, kar je povezano z bitcoinom, in uvedla sankcije za banke, ki so v kakršnem koli stiku s podjetji, ki prodajajo bitcoin, prepovedala pa je rudarjenje. Kitajska ustvarja svojo digitalno valuto in s tem želi uničiti svoje konkurente. Tudi regulatorji v ZDA, Veliki Britaniji in EU so zapletli trgovanje z bitcoini, saj se najbolj priljubljene platforme za trgovanje, kot je Binance, soočajo z resnimi predpisi. Mnoge države pravijo, da so kriptovalute preplavljene z nezakonitimi dejavnostmi, kot je pranje denarja. Medtem so vlagatelji, navajeni, da Bitcoin vsak dan dosega nove rekordne ravni, nenadoma utrpeli izgube in razprodali Bitcoin, saj so se bali, da so imeli skeptiki prav in da je le še vprašanje časa, kdaj bo ta kriptovaluta propadla.

V zadnjih dneh so nekateri analitiki napovedali, da bi se lahko cena bitcoina, če se stvari v bližnji prihodnosti ne spremenijo, znižala na 21.000 dolarjev. 21. julija je bil Elon Musk gost na konferenci o kriptovalutah. Dejal je, da bo Tesla ponovno uvedel Bitcoin kot plačilno sredstvo. Cena bitcoina je v nekaj minutah poskočila, kratkoročni rastoči trend se je v naslednjih dneh ponovno vzpostavil. Ni pa samo Musk pripomogel k rasti cene. Izvršni direktor Twitterja Jack Dorsey je dejal, da so kriptovalute velik del prihodnosti podjetja, Cathie Wood iz Ark Invest pa je ponovno izrazila optimizem glede cene Bitcoina.

JP Morgan je znižal ciljno ceno za Bitcoin s prejšnjih 146.000 USD na 130.000 USD, vendar je to še vedno veliko več kot trenutna cena, ki stoji okoli 38.000 USD. Ark Invest še naprej kupuje veliko število bitcoinov in ima dolgoročno ciljno ceno 500.000 USD.

Naslednjih nekaj tednov bo ključnega pomena, ko bomo videli, ali se bo Bitcoin prvnil, ali pa je to le kratkoročno nihanje.

Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 73% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmisliti morate o tem, če razumete pogodbe za razliko in če si lahko privoščite tveganje, da izgubite ves denar. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja in poiščite neodvisen nasvet. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabe teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA, Belgija ali Francija ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.


Naročnik oglasne vsebine je Fortrade.

Ne spreglejte