Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 1. 2021,
7.00

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Fortrade bitcoin PR članek

Torek, 19. 1. 2021, 7.00

3 leta, 2 meseca

Bitcoin je dosegel nov rekord: en bitcoin je zdaj vreden 30 tisoč dolarjev

Oglasno sporočilo
Fortrade, bitcoin

Bitcoin se je v soboto, 2. januarja, prvič v zgodovini prebil nad 30 tisoč dolarjev in dosegel rekordno vrednost. Leta 2020 pa je skupaj zrasel za več kot 300 odstotkov.

Fortrade je za vse, ki bi se želeli od doma naučiti trgovati s ceno bitcoina (tako imenovana finančna pogodba za razliko, angl. CFD) ali bi preprosto radi razširili svoje znanje, pripravil brezplačni vodnik "Kako trgovati s ceno bitcoina". Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in si ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Fortrade, bitcoin | Foto:

Rast te kriptovalute je deloma spodbudil tudi vstop tradicionalnih vlagateljev na digitalni trg. Znani milijarderji z Wall Streeta so lani javno podprli kriptovaluto, kar je dodatno pospešilo njen vzpon. Njihove izjave so tudi druge, skeptične vlagatelje, spodbudile, da so vstopili na ta novi trg.

Velika finančna podjetja, kot sta PayPal in Fidelity, so prav tako podprla kriptovalute, pri čemer Fidelity na svoji platformi podpira uporabo bitcoinov. Poleg tega so bitcoin začela kupovati tudi podjetja, kot sta Square in MicroStrategy.

Drugi razlog za rast vrednosti bitcoina so mali vlagatelji, ki se bojijo, da bi zamudili nove priložnosti na digitalnem trgu, in se zato odločajo za nakup kriptovalut. Vsekakor je treba poudariti, da so nedavno rast bitcoina spodbudile predvsem velike naložbe; to bi tej kriptovaluti lahko omogočilo stabilnejšo rast v nasprotju s prejšnjimi nihanji in skoki, ki so jih povzročile medijska pozornost in špekulacije.

Poleg tega ponudba bitcoinov upada, saj stroški rudarjenja na en kovanec postajajo vse višji, kar spodbuja tudi rast vrednosti.

Fortrade, bitcoin | Foto:

Bloombergovi analitiki menijo, da bi se moral rastoči trend na trgu kriptovalut nadaljevati tudi leta 2021, saj centralne banke verjetno ne bodo zvišale obrestnih mer ali se odrekle spodbudnim ekonomskim programom, ki naj bi dvignili inflacijo. Ti denarni ukrepi, ki so bili uvedeni, da bi ublažili negativen vpliv pandemije koronavirusa, so v prejšnjem letu povečali povpraševanje po zlatu in bitcoinih.

Pogodbe so v nasprotju s CFD zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da ostanete brez denarja. Večina malih vlagateljev pri trgovanju s pogodbami izgubi denar. Razmislite, ali razumete pogodbo in si lahko privoščite izgubo denarja. Ne pozabite: izgubite lahko vse, ostane vam le znesek na računu, ki ste ga namenili za trgovanje. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato morate razumeti tveganja oziroma si poiskati neodvisen nasvet. To gradivo ni ponudba ali napeljevanje k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice njihove uporabe. Ne dajemo zagotovil ali jamstev glede pravilnosti ali popolnosti teh informacij; vsakdo na lastno odgovornost sprejema odločitve na podlagi teh informacij. Informacije niso namenjene prebivalcem Združenih držav Amerike ali Belgije in niso namenjene za distribucijo ali uporabo katerekoli osebe v katerikoli državi ali sodni pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasne vsebine je Fortrade.

Ne spreglejte