SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bi kupili trgovska središča Qlandia? Zdaj imate priložnost.

4

termometer

Nepremičnine, v katerih so trgovska središča Qlandia, poslovni prostori v ljubljanski stavbi Rotonda in sedež banke Hypo v Ljubljani, bi lahko v nekaj mesecih dobile novega lastnika.

Avstrijska slaba banka Heta je namreč v Delu objavila mednarodni poziv za zbiranje interesa za nakup 100-odstotnega deleža v skupini Centrice Real Estate, kamor so bili v postopku sanacije Hypo banke preneseni nepremičninski projekti Hypo Leasinga.

Centrice ima v Sloveniji v lasti 23 nepremičnin, med drugim sedem središč Qlandie v Mariboru, Ptuju, Novem mestu, Kranju, Kamniku, Novi Gorici in Krškem, 12 manjših trgovskih središč, sedež Hypo banke na Dunajski cesti v Ljubljani in poslovne prostore v stavbi Rotonda na isti ulici.

Vrednost naložb in terjatev okoli 300 milijonov evrov Skupaj gre za več kot 200 tisoč kvadratnih metrov trgovskih površin in okoli 30 tisoč kvadratnih metrov poslovnih prostorov. Vrednost naložb in terjatev Hete do Centrica v Sloveniji se giblje okoli 300 milijonov evrov, v Delu piše Maja Grgič.

Skupina ima v lasti tudi nepremičnine na Hrvaškem, Bosni in Hercegovini, Srbiji in Makedoniji.

V družbi Centrice postopka prodaje ne komentirajo. Heta bo ponudbe za nakup zbirala do 15. septembra.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin