Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 2. 2017,
10.51

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

DUTB hotel apartma Osebne finance nepremičnine stanovanje

Petek, 10. 2. 2017, 10.51

6 let, 7 mesecev

Bi imeli apartma na Mariborskem Pohorju? Zdaj imate priložnost.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je objavila poziv, s katerim išče kupca za hotelski kompleks nekdanjega Športnega centra Pohorje, ki ga je po stečaju družbe prevzela pod svoje okrilje. Ob tem iščejo tudi interesente za nakup stanovanjskega objekta Pohorske terase s 30 apartmaji.

DUTB, ki je edini lastnik hotelov ter nepremičninskega portfelja na Pohorju, zainteresirane kupce poziva, da do 3. marca izkažejo interes za nakup celote v okviru odprtega, preglednega, nepogojnega in nediskriminatornega prodajnega postopka.

Portfelj nepremičnin se nahaja na Pohorju in je sestavljen iz:

- hotelov Arena, Bolfenk in Videc ter

- stanovanjskega objekta Pohorske Terase s 30 apartmaji.

Kot dodajajo v DUTB, je v paketu tudi več kot 35 tisoč kvadratnih metrov zemljišč v bližini hotela Arena, katerih prostorska ureditev dovoljuje uporabo zemljišč za prometne površine, šport in rekreacijo, vodne parke, športne restavracije in drsališče.

V DUTB od interesentov med drugim pričakujejo, da se bodo jasno identificirali, predstavili predvideno financiranje transakcije in časovni okvir nakupa. Slaba banka želi prodajo izpeljati do sredine letošnjega leta.

Po prejemu izkazanega interesa in podpisu sporazuma o nerazkrivanju podatkov bodo preučili razmere in kupce morebiti povabili k naslednji stopnji postopka. V tem primeru bodo ti morali oddati zavezujoče ponudbe najpozneje do 31. marca. Interesentom bodo ogled nepremičnin omogočili med 6. in 17. marcem.

Pohorski hoteli so trenutno v najemu Term Maribor, dobrih tri tisoč kvadratnih metrov velika apartmajska hiša Pohorske terase pa je bila zgrajena leta 2010 in še ni bila vseljena. DUTB je apartmaje, ki so v portfelju nepremičnin NKBM pristali po stečaju gradbenega podjetja MTB in stojijo na atraktivni lokaciji neposredno ob smučišču, pred tremi leti že ponujala za 1,8 milijona evrov.

Ne spreglejte