SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Balažič prevzema vodenje Mercatorja

2

termometer

Vodenje Mercatorja danes prevzema Toni Balažič. V upravi družbe se mu pridružuje tudi Drago Kavšek, do imenovanja še dveh članov uprave pa na položajih ostajajo trije dosedanji člani.

Do popolnitve nove uprave, ki bo po novem štiričlanska, tako v upravi ostajajo Vera Aljančič Falež, Stanka Čurović in Peter Zavrl. Meliti Kolbezen je mandat članice uprave, pristojne za področje financ, potekel v četrtek, ko je mandat predsednika uprave potekel tudi dosedanjemu prvemu možu družbe Žigi Debeljaku. Ta bo s ciljem čim bolj tekočega prehoda menjave vodstva predvidoma do konca septembra svetovalec uprave.

Tonija Balažiča, ki je doslej vodil Žito, je nadzorni svet Mercatorja za novega predsednika uprave družbe imenoval 18. maja. Balažič je po imenovanju začel pogovore s kandidati za člane uprave, nadzorniki pa so v ponedeljek za člana uprave, pristojnega za področje financ in informatike, imenovali Draga Kavška, do zdaj prvega moža Fructala.

Preostala dva člana uprave Mercatorja bodo nadzorniki predvidoma imenovali na naslednji seji, ki bo 18. junija.

Balažič za krepitev poslovanja v tujini Balažič med prednostnimi nalogami nove uprave Mercatorja izpostavlja tri. Ena je okrepiti položaj družbe v Sloveniji, prenoviti ponudbo za potrošnika in še utrditi položaj prvega trgovca. Treba bo tudi okrepiti poslovanje v tujini, kjer bo potrebna osredotočenost na trge bivše Jugoslavije in jasno stališče glede razvoja na novih trgih. Sočasno s tem pa je tako z vidika poslovanja kot potencialne razdolžitve pomemben tudi projekt monetizacije nepremičnin.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin