SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Avstrija s 500-milijonsko injekcijo rešuje banko Hypo Alpe Adria

4

termometer

Avstrija pripravlja novo finančno injekcijo za banko Hypo Alpe Adria v višini 500 milijonov evrov, ki bi izboljšala bilančno stanje banke.

V letu 2009 nacionalizirana banka se trudi zadostiti regulativnim zahtevam, ki terjajo povečanje bilančne vsote za 1,5 milijarde evrov. Iz Hypo Alpe Adrie so sporočili, da nameravajo izdati 204 nove delnice, ki jih bo lahko kupil edini delničar, torej država.

Polmilijardna finančna injekcija tako zdaj presega 300 milijonov evrov, ki jih je pred časom kot možno pomoč banki omenjala avstrijska finančna ministrica Maria Fekter. Z njo bo Avstrija tudi težje sledila ciljnemu triodstotnemu proračunskemu primanjkljaju.

V petih državah stekel postopek prodaje njenih podružnic Banka Hypo Alpe Adria si prizadeva okrepiti finančno stanje z dezinvestiranjem podružnic v nekaterih državah. Tako je pred dnevi stekel postopek prodaje podružnic te banke v petih državah jugovzhodne Evrope, med njimi tudi v Sloveniji.

Banka do konca marca 2013 za uspešen spopad z recesijo in negotovimi razmerami na finančnih trgih potrebuje še dodatnih 700 milijonov evrov kapitala. Viri blizu banke so za Reuters povedali, da naj bi Hypu v ta namen nameraval izdati za skoraj milijardo evrov hibridnih obveznic z državnim jamstvom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin