Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 12. 2013,
11.48

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Arabci Paloma

Petek, 13. 12. 2013, 11.48

3 leta, 2 meseca

Arabci se zanimajo za Palomo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Arabski finančni sklad Emkaam, ki je nedavno kupil premoženje propadle papirnice Radeče papir, se zanima še za nakup sladkogorske tovarne Paloma, piše današnji Dnevnik.

Informacijo je potrdil tudi poslovnež Igor Rakuša, ki je Emkaam pripeljal v Slovenijo. Emkaam je v preteklosti že posredoval pri prodaji enega zabojnika Palominega blaga v Kuvajt, poleg priznane blagovne znamke in tradicije pa Arabce po Rakuševih besedah zanima tudi možnost globalnega nastopa.

Za vstop v lastništvo Palome se že nekaj časa zanimajo še nekateri bolj ali manj znani interesenti. Večkrat se je omenjalo srbsko podjetje Drenik ND, ki se ukvarja s proizvodnjo sanitetnih izdelkov, stalni interesent pa je tudi slovaška družba Slovak Hygienic Paper (SHP), ki se je za podjetje s 750 zaposlenimi zanimalo že v prejšnjih neuspelih poskusih privatizacije Palome.

Potem ko se je iskanje strateškega partnerja za Palomo leta 2011 neuspešno končalo, je vlada Alenke Bratušek družbo, ki jo za državo upravlja PDP, uvrstila na seznam 15 državnih podjetij, predvidenih za privatizacijo.

Podjetje seznanjeno s postopkom prodaje Nadzorni svet pod vodstvom Boštjana Gorjupa se je oktobra seznanil z navodili večinskega državnega lastnika v zvezi s postopkom prodaje družbe, v zvezi s tem pa je bila oblikovana komisija za izvedbo postopka prodaje. Uprava pod vodstvom Tadeja Gosaka medtem vodi informativne razgovore z vsemi zainteresiranim investitorji.

Paloma, ki je lansko poslovno leto ustvarila izgubo iz rednega poslovanja v višini 453 tisoč evrov, letos posluje pozitivno. V prvih devetih mesecih letos so sicer prihodki družbe nekoliko zaostali za cilji gospodarskega načrta. Rezultati so za osem odstotkov nižji od načrtovanih in za šest odstotkov nižji kot v enakem obdobju lani. Kljub temu v podjetju ob koncu leta načrtujejo milijon evrov dobička iz rednega poslovanja ter pozitiven čisti poslovni izid.

Ne spreglejte