Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 1. 2021,
7.00

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Apple Fortrade PR članek

Torek, 5. 1. 2021, 7.00

3 leta, 3 mesece

Applove ambicije tresejo trge: podjetje namerava konkurirati Teslinim avtomobilom

Oglasno sporočilo
Fortrade, Apple

Applove delnice so letos poskočile neverjetnih 86 %, saj so številni vlagatelji še vedno optimistični glede priložnosti za nadaljnji napredek. Poleg tega je bogastvo dobrih novic, zlasti v drugi polovici leta, podprlo rast delnic.

Fortrade je, za vse tiste, ki jih zanima, kako se od doma naučiti trgovati s cenami delnic Appla (tako imenovana finančna pogodba za razliko, angl. CFD) ali si preprosto želijo razširiti znanje, pripravil brezplačen vodnik "Trgovanje s ceno delnic za začetnike". Vodnik lahko prenesete prek spodnje povezave. 

Prenesite brezplačen vodnik "Trgovanje s ceno delnic za začetnike" tukaj.

Apple je septembra uspešno povečal število delnic, nato pa se je tržna vrednost podjetja povečala na 2,3 milijarde dolarjev, kar je več kot skupna tržna kapitalizacija 100 najuspešnejših podjetij na londonski borzi. 

Fortrade, Apple | Foto:

Glavni dogodek se je zgodil septembra, ko je podjetje lansiralo novi iPhone 12, ki podpira tehnologijo 5G. Kljub kritikom, ki trdijo, da potrošnikov v času pandemije ne bo zanimal 5G, je bila prodaja po nekaterih poročilih neprimerljiva. Odkar sta nova dva modela iPhone na voljo na trgu, sta presegla vse tekmece, vključno z napravami Samsung, in osvojila skoraj četrtino celotne prodaje telefonov, ki podpirajo tehnologijo 5G. Apple naj bi januarja objavil nestrpno pričakovano poročilo o prodaji v četrtem četrtletju, pred splošnim poslovnim poročilom, ki naj bi bilo objavljeno 2. februarja. Apple je novembra predstavil tudi nove modele MacBook in novi čip Apple M1. Številna poročila, objavljena decembra, kažejo, da prodaja na Kitajskem gre za med, rekordna prodaja pa naj bi bila zabeležena novembra.

Poleg zgodbe o uspehu iPhona je najpomembnejša zgodba o nenehni rasti podjetja. Bloomberg je novembra objavil napoved, da bo Apple v četrtem četrtletju 2020 ustvaril rekordne prihodke v višini več kot 100 milijard USD. 

Prenesite brezplačen vodnik "Trgovanje s ceno delnic za začetnike" tukaj. 

Fortrade, Apple | Foto:

Apple je decembra napovedal načrt za razvoj električnih vozil z avtopilotom, kar je očitno napad na trg, v katerem prevladuje Tesla. Projekt Titan, v okviru katerega načrtujejo razvoj električnih avtomobilov, se je začel leta 2014, a napreduje počasi. Podjetje je imelo težave s prehodom v avtomobilski sektor, vodstvu pa ni uspelo doseči enotne strategije. Reuters je decembra poročal, da namerava Apple svoje vozilo predstaviti že leta 2024, vendar pa nekateri analitiki trdijo, da bodo avtomobili naslednji glavni izdelek podjetja. Podjetje je napovedalo tudi napredek pri razvoju tehnologije baterij.

Decembra so izšla tudi poročila, po katerih naj bi Apple razmišljal o sodelovanju z Volkswagnom ali novo kitajsko družbo Nio, ki proizvaja električna vozila. Obstajale so celo govorice, da se bosta Tesla in Apple povezala in ustvarila skupni model, ki bi lahko združil dve najbolj znani in na videz neustavljivi znamki na svetu.

Vse te novice so povzročile rast delnic Appla, saj so samo decembra (v času pisanja tega poročila) te narasle kar 12 %. 

Prenesite brezplačen vodnik "Trgovanje s ceno delnic za začetnike" tukaj.

Viri: Bloomberg, Bloomberg Terminal (slika), Reuters, Wall Street Journal, Financial Times, Counterpoint Research
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. Večina računov majhnih vlagateljev pri trgovanju s pogodbami za razliko izgubi denar. Razmisliti morate o tem, ali razumete pogodbe za razliko in ali si lahko privoščite tveganje, da izgubite ves denar. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja in poiščite neodvisen nasvet. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabe teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA, Belgija, Italija, Francija ali Češka ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasne vsebine je Fortrade.

Ne spreglejte