SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Alpine Bau bo nadaljeval z izgradnjo predora Markovec

2

termometer

Avstrijska družba Alpine Bau, ki je partner Cestnemu podjetju Maribor (CPM) v konzorciju za izgradnjo predora Markovec, je obvestilo Dars, da bo nadaljevalo z deli za izgradnjo predora.

"Po skoraj dvomesečnih pogovorih z obema pogodbenikoma smo danes na Dars prejeli dopis s strani podjetja Alpine Bau iz Salzburga, v katerem nas obveščajo, da bodo nadaljevali z deli pri izgradnji tega predora. To štejemo nekako kot prvi uspeh za dokončanje gradnje tega predora," je predsednica uprave Darsa Mateja Duhovnik dejala v oddaji Pogledi Slovenije na Televiziji Slovenija. Dars je pred časom podjetju CPM poslal dopis, v katerem ga je obvestil o razdrtju pogodbe za gradnjo predora Markovec. Ob tem so družbo Alpine Bau pisno pozvali k nadaljevanju in dokončanju del. Potekali intenzivni pogovori Dars je zato v minulih dneh z Alpine Bau vodil intenzivne pogovore za nadaljevanje izgradnje predora Markovec na hitri cesti Koper - Izola.

Predvideni rok za dokončanje del je marec 2013 Pogodbeni rok za izvedbo predora Markovec (gradbeni del) je 32 mesecev od uvedbe izvajalca v delo. Izvajalec, družba CPM v skupnem nastopu z Alpine Bau, je bil uveden v delo 4. januarja 2010. Predvideni rok dokončanja vseh del, vključno z elektro in strojno opremo predora, je marec 2013.

Trenutno dela stojijo CPM je konec minulega leta podal predlog za prisilno poravnavo in ni sposoben nadaljevati del na predoru Markovec, zato dela stojijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin