Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 10. 2013,
21.48

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 10. 2013, 21.48

7 let, 2 meseca

Ali Tomaž Kuntarič razmišlja o odstopu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvi mož Soda Tomaž Kuntarič naj bi po navedbah nekaterih na glas razmišljal celo o odstopu s položaja. Glavni razlog naj bi bil v premajhen vpliv na strateške odločitve v državnih podjetjih.

Tomaž Kuntarič naj bi po nekaterih informacijah razmišljal celo o odstopu z mesta predsednika uprave Slovenske odškodninske družbe. Kot pravi naš vir, naj bi Kuntarič o takšni potezi razmišljal, ker naj ne bi imel dovolj vpliva na kadrovanje v podjetjih v državni lasti oziroma je pri tem bolj ali manj brez moči. Predvsem naj bi ga motilo imenovanje Gašparja Gašparja Mišiča za šefa Luke Koper, tega tudi nov nadzorni svet – imenovan bo prihodnji teden – zaradi pritiska lokalne skupnosti ali natančneje pritiska koprskega župana Borisa Popoviča najverjetneje ne bo razrešil.

Po naših informacijah se Kuntarič namreč še kako dobro tudi zaveda, da bi lahko, ko je kazalo, da bi Mišič vendarle lahko dobil dovolj glasov nadzornikov, to imenovanje preprečil. Nadzornikom bi lahko "ukazal", da naj ne pridejo na sejo ali pa naj pred njo sami odstopijo. Prav tako bi bil lahko razlog za razmišljanje o odstopu to, tako pravi naš vir, da v strokovni javnosti velja prepričanje, da on v resnici ne vodi Soda.

Kuntarič je dovolj praktičen Informacijo smo poskušali preveriti tudi pri Kuntariču, a se nam na klice in kratka sporočila ni odzval. Vidni član koalicijske SD nam je povedal, da odstop ne bi bil dobra poteza, saj bi SD z odhodom Kuntariča izgubila enega od svojih najboljših gospodarstvenikov, s tem pa tudi nadzor nad tem, kaj se dogaja v državnih podjetjih in gospodarstvu. Kuntarič sicer ni član stranke, a je znano, da je njen simpatizer in da bedi nad gospodarskim programom. Kot nam je pojasnil vir, se ni zgodilo nič takšnega, da bi Kuntarič moral odstopiti, zato za kaj takšnega ne vidi razloga, saj je, kot se je izrazil, "Kuntarič zelo pragmatičen in tega ne bo storil".

Kuntarič taktizira? Ob vsem naštetem pa bi lahko obstajala še ena, drugačna razlaga za Kuntaričeve pomisleke, ali naj ostane na čelu uprave Soda. Z namigi, da bi lahko zapustil položaj, ki ga zaseda, naj bi prvi mož Soda zgolj taktično utrjeval svoj stolček v državnem podjetju, meni naš vir.

Ne spreglejte