Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 3. 2013,
14.21

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

OZS

Torek, 12. 3. 2013, 14.21

7 let, 2 meseca

Ali ima vodstvo obrtno-podjetniške zbornice še zaupanje članstva?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Upravni odbor OZS-ja danes tudi o zahtevi 39 članov 92-članske skupščine zbornice za izreden sklic skupščine, ki bo odločala o zaupnici oziroma nezaupnici zborničnemu vodstvu.

Na OZS-ju, kjer so sicer zadovoljni, da je državni svet sprejel sklep o odložilnem vetu na novi obrtni zakon, ki ukinja obvezno članstvo, vse bolj vre. Ne samo zato, ker ni jasno, kako bodo ob drugem glasovanju o novem obrtnem zakonu odločili poslanci državnega zbora, temveč zlasti zaradi izjemnega nezaupanja med vodstvom zbornice in precejšnjim delom njenega članstva. Kovšca "spodnesel" Pavlinjeka, se bo zgodovina ponovila? 39 od skupaj 92 članov skupščine se je namreč podpisalo pod zahtevo za sklic izredne skupščine zbornice, njen predsednik Alojz Kovšca pa je že konec februarja prehitel nezadovoljne kolege iz zbornice z napovedjo, da se bo zgodila marca, na njej pa bodo odločili o zaupnici vodstvu zbornice. Kovšca je bil s kolegom iz zdajšnjega zborničnega vodstva, predsednikom upravnega odbora Janezom Kakerjem, sredi lanskega novembra na izredni skupščini izbran za novega prvega moža, potem ko je prav on s somišljeniki, zaradi nepravilnosti in domnevne nesposobnosti prejšnjega vodstva zbornice s Štefanom Pavlinjekom na čelu in podpredsednikom zbornice Štefanom Grosarjem, zahteval in dosegel tudi njuno razrešitev (celotno prejšnje vodstvo je odnesla afera z nekdanjim generalnim sekretarjem Dušanom Krajnikom, njegovimi plačami in odpravnino).

Je vodstvo zbornice premalo lobiralo za ohranitev obveznega članstva v zbornici? Posamezni člani zbornice so tudi izjemno nezadovoljni z novim vodstvom skupščine, predsednikom Alojzem Kovšco in predsednikom upravnega odbora Janez Kakerjem, ki naj bi premalo lobirala v politiki, da bi OZS obdržal obvezno članstvo, ki poleg vsega drugega pomeni polno reprezentativnost in strokovno neodvisnost. Štefan Pavlinjek, nekdanji prvi mož OZS-ja, pravi, da je novo vodstvo veliko obljubljalo, razen praznih obljub pa je kaj malo ostalo. Zbornica po mnenju predlagateljev izredne skupščine tudi ni pripravljena na nove čase, ko članstvo ne bo več obvezno in bo za to posledično prizadeto veliko malih obrtnikov in podjetnikov.

Kovšca: Gre za podtikanja in zavajanje članstva! Prvi mož zbornice Alojz Kovšca, ki je že v drugem mandatu tudi državni svetnik, zavrača pavšalne trditve nezadovoljnih članov zbornice. "Nič od očitkov, ki jih "prodajajo" podpisniki zahteve za izredni sklic skupščine, ni res," je za Planet Siol.net povedal predsednik OZS-ja. "Gre za očitna podtikanja, vse to bom dokazal na današnji seji upravnega odbora," pravi Kovšca. Kljub temu pa mora upravni odbor zbornice v skladu z zborničnim statutom na podlagi vsaj tretjine podpisanih članov skupščine sejo tudi sklicati. In na njej bo zagotovo vroče! Ali bo zares prinesla novo vodstvo, pa ostaja uganka. Ne več dolgo, izredna skupščina bo menda že prav kmalu … še ta mesec.

Ne spreglejte