Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 12. 2020,
6.00

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Tesla Fortrade PR članek

Četrtek, 3. 12. 2020, 6.00

3 leta, 4 mesece

Vrednost delnic Tesle od začetka leta zrasla za 427 odstotkov

Oglasno sporočilo

Vrednost delnic Tesle se je letos, za zdaj, dvignila celo za 427 odstotkov ob uspešnem povečanju skupnega števila delnic, ki je bilo opravljeno 31. avgusta. Podjetje je imelo prej velike težave z dostavami, zdaj pa jih pravočasno izvajajo, medtem ko podjetje nadaljuje širjenje na ogromen kitajski trg.

Tesla Fortrade | Foto:

Tesla bo, po pričakovanjih, v letu 2020 dostavila 500 tisoč vozil, kar bo za to podjetje še en rekord. Velika tovarna v Šanghaju pripomore k pravočasni izdelavi vozil.

Fortrade je za vse, ki bi se radi naučili trgovanja s ceno delnic Tesle na spletni borzi (tako imenovana finančna pogodba za razliko, angl. CFD) ali si preprosto želijo razširiti znanje, pripravil brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno delnic Tesle". Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in si ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Podjetje Tesla je v ponedeljek, 16. novembra, po zaprtju borz, dobilo pomembno priznanje. Dow Jones je objavil, da bo dodal podjetje na seznam referenčnega poslovnega indeksa S&P 500, ki zajema najboljša ameriška podjetja. V ponedeljek po zapiranju borze je vrednost delnic podjetja narasla za več kot 13 odstotkov, ker so se vlagatelji pozitivno odzvali na dolgo pričakovano novico. Naslednjega dne med rednim trgovanjem je delnica dosegla 8,2-odstotno rast. Družba Tesla se je septembra uvrstila na seznam indeksa, potem ko je četrtič zapored objavila četrtletni dobiček, ampak je borzni odbor dal zeleno luč šele zdaj. Tesla bo uradno na seznamu indeksa od 21. decembra.

Tesla Fortrade | Foto:

To pomeni, da bodo številni investicijski skladi, ki ponujajo S&P 500, od 21. decembra kupili delnice Tesle (in prodali druge delnice, v sorazmerni vrednosti nakupa), da bi jih vključili v portfelj, kar lahko povzroči rast njihove cene.

Podjetje bo eno od 10 najvrednejših na indeksu s tržno kapitalizacijo, ki trenutno znaša 8,2 milijarde dolarjev.

To bo še ena velika zmaga za izvršnega direktorja Elona Muska, ki še naprej dokazuje, da njegovi kritiki nimajo prav, medtem ko je verodostojnost družbe zagotovljena z vključevanjem podjetja v indeks.

Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. Večina računov majhnih vlagateljev pri trgovanju s pogodbami za razliko izgubi denar. Razmisliti morate o tem, ali razumete pogodbe za razliko in ali si lahko privoščite tveganje, da izgubite ves denar. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja, in poiščite neodvisen nasvet. To gradivo ne pomeni ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabe teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev o točnosti ali popolnosti teh informacij; zato vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce Združenih držav Amerike ali Belgije ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasne vsebine je Fortrade.

Ne spreglejte