SiolNET. Posel danes Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Adria Airways tudi formalno v nemške roke, prihaja nov direktor

0

termometer

Novi član uprave Adrie Airways Arno Schuster, ki bo kmalu postal prvi mož družbe, je prepričan, da je pred letalskim prevoznikom svetla prihodnost.

Letos pričakuje dobre rezultate, drastičnih sprememb v mreži poletov trenutno ne načrtujejo, optimističen pa je tudi, da za petek napovedane stavke pilotov ne bo, je povedal v pogovoru za STA.

Stari direktor družbo zapušča Investicijski sklad 4K Invest je danes tudi uradno prevzel 96-odstotni delež v Adrii Airways, ki je že dobila nove - nemške nadzornike in novega člana uprave. To je postal Schuster, ki je za STA že povedal, da bo v prihodnjih dneh prevzel položaj predsednika uprave, trenutni prvi mož družbe Mark Anžur pa bo podjetje zapustil.

Nemški investicijski sklad 4K Invest namerava kupiti še preostale delnice in tako postati 100-odstotni lastnik Adrie Airways. V prihodnjih dneh bo ponudbo za prevzem predstavil ostalim delničarjem, so sporočili iz Adrie Airways.

V roku treh dni je skladno z določili Zakona o prevzemih pričakovati prevzemno namero in nato tudi prevzemno ponudbo za preostale delnice po ceni en evro.

Delničarji so se seznanili tudi z odstopnimi izjavami članov nadzornega sveta in za nove člane nadzornega sveta potrdili Markusa Zöllnerja, Holgerja Kowarscha, Martina Vorderwülbeckeja in Steva Röperja, so sporočili iz društva Mali delničarji Slovenije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin