Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 8. 2012,
12.06

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Adria Airways London Brnik

Četrtek, 16. 8. 2012, 12.06

7 let, 2 meseca

Adria Airways pozimi ne bo letela med Ljubljano in Londonom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Adria bo z zimskim voznim redom, ki bo začel veljati konec oktobra, spet prenehala leteti v London

Nič novega ni, da bo Adria Airways v jesensko-zimskem času znova "ugasnila" lete iz Brnika v London (Luton). Po tem, ko so marca letos po skoraj polletni prekinitvi znova začeli leteti med Ljubljano in Londonom (prej letališče Gatwick, zdaj Luton), je bilo jasno, da bodo letala slovenske Adrie z letališča Jožeta Pučnika v London letela le v spomladansko-poletnih mesecih. Razlog za vnovično prekinitev letov iz Ljubljane v London je seveda stroškovne narave, saj leti med Ljubljano in Londonom niso najbolj zasedeni in Adrii Airways ne prinašajo dobička.

Boštjančič: Vse je še odprto … Adria Airways intenzivno pripravlja zimski vozni red, ki bi kaj lahko prinesel še kakšno ukinitev spomladansko-poletne letalske linije. Prvi mož Adrie Klemen Boštjančič je za Planet Siol.net povedal, da je vse še odprto, da pa Londona zagotovo ne bo na zimskem voznem redu Adrie Airways. Kar pa sploh ni presenečenje, saj so v vodstvu podjetja že spomladi, po vnovični vzpostavitvi letalske povezave med Ljubljano in Londonom, napovedali, da se bo z zimskim voznim redom Adrijina povezava Ljubljana – London najbrž znova ukinila. Slovenski letalski prevoznik Adria Airways, ki je v procesu poslovne sanacije (lastniki pa ga znova skušajo prodati oziroma mu najti strateškega partnerja), naj bi letošnje poslovno leto sklenil z okoli 8 milijonov evrov čiste izgube, čemur pa mnogi ne verjamejo, saj je že v prvem četrtletju Adria Airways zabeležila osem milijonov evrov izgube.

Iz Ljubljane v London z Easyjetom in od jeseni tudi z Wizzom... Iz ljubljanskega letališča Jožeta Pučnika v London(letališče Stansted) lahko zdaj redno letimo z britanskim z Easyjetom, z zimskim voznim redom pa bo "namesto" Adrie Airways med Brnikom in Lutonom letel tudi WizzAir, največji vzhodno in srednjeevropski nizkocenovni letalski prevoznik.

Ne spreglejte