Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 4. 2013,
8.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

mladi delo brezposelnost Adecco

Torek, 30. 4. 2013, 8.24

6 let, 6 mesecev

Adecco bo mladim nudil podporo pri iskanju zaposlitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Švicarska zaposlovalna agencija Adecco bo v več kot 50 državah po svetu za mlade iskalce zaposlitve pripravila brezplačno poklicno svetovanje in izobraževalne delavnice.

Na izobraževalnih delavnicah bodo lahko mladi izboljšali svoje zaposlitvene možnosti. V Sloveniji bodo vse Adeccove poslovalnice nudile brezplačno svetovanje.

Kot so sporočili iz Adecca, so se ob zaostrenih razmerah na trgu dela po vsem svetu, ki so najbolj vplivale na mlade, odločili mladim iskalcem zaposlitve pomagati ter jim ponuditi svoje strokovno znanje in izkušnje.

Karierno svetovanje, usmerjanje in brezplačne izobraževalne delavnice Zaposleni v Adeccu bodo tako danes v več kot 50 državah na ulicah, v šolah, na univerzah in v svojih poslovalnicah ponujali karierno svetovanje, usmerjanje in brezplačne izobraževalne delavnice za pomoč mladim pri iskanju zaposlitve.

V Sloveniji bodo vse poslovalnice odprla svoja vrata V Sloveniji bodo vse poslovalnice odprle svoja vrata in mladim omogočala brezplačno svetovanje za iskalce zaposlitve.

V Španiji in Grčiji bodo prisotni na več kot 150 javnih mestih, v Italiji več kot 50 mestih, v Nemčiji bodo ukrepe izvajali v 40 mestih, v Franciji bodo na ulicah 33 mest. V Severni Ameriki bodo glavni dogodki potekali v Detroitu in Los Angelesu, v Avstraliji bo Adecco vzpostavil stik z mladimi v 50 mestih, več deset ukrepov je načrtovanih po vsej Aziji in Latinski Ameriki.

"Sedanje stanje brezposelnosti mladih je ekonomsko in moralno nesprejemljivo" "Kot vodilni svetovni ponudnik kadrovskih rešitev verjamemo, da je sedanje stanje brezposelnosti mladih ekonomsko in moralno nesprejemljivo. Ta kriza na področju dela odnaša upe in sanje celotne generacije," je v sporočilu zapisal glavni izvršni direktor skupine Adecco Patrick de Maeseneire.

"Ne moremo tvegati izgube cele generacije" S programom usposabljanja želijo, da bi Adeccovo znanje glede zaposlovanja postalo bolj dostopno mladim iskalcem zaposlitve ter da bi mladim omogočili vpogled v svet dela in njegovih zahtev. "Pomagati moramo uresničiti potencial mladih in jim dati perspektivo. Ne moremo tvegati izgube cele generacije," pravi de Maeseneire.

V Evropi je brezposelnih več kot 5,6 milijona oseb, mlajših od 25 let Podatki Adecca o brezposelnosti mladih kažejo pomanjkanje delovnih mest po vsej Evropi, v ZDA in nekaterih predelih azijsko-pacifiške regije. V Evropi je brezposelnost med mladimi pri 23,5 odstotka, posebej visoka je v Španiji in Grčiji, kjer dosega 55,7 oz. 58,4 odstotka. V Evropi je brezposelnih več kot 5,6 milijona oseb, mlajših od 25 let, navajajo.

Po oceni Mednarodne organizacije dela (ILO) več kot 75 milijonov mladih po vsem svetu trenutno išče delo. Poleg tega je nedavna raziskava Adecco pokazala, da 54 odstotkov mladih brezposelnih želi več podpore in pomoči pri njihovih prizadevanjih pri iskanju zaposlitve, pravijo v Adeccu, kjer so informacije za mlade iskalce zaposlitve objavili na spletni strani www.adeccowaytowork.com.

Ne spreglejte