Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 1. 2014,
10.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

stanovanja prodaja luksuz Evropa

Torek, 14. 1. 2014, 10.30

6 let, 6 mesecev

836 kvadratnih metrov, pet spalnic in čudovit razgled za 82 milijonov evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Cene, kvadratni metri, oprema in prostori, ki jemljejo dih. Kdo ne bi želel imeti stanovanja v središču Pariza s pogledom na Eifflov stolp?

Pogledali smo deset elitnih stanovanj, ki jih trenutno prodajajo po evropskih prestolnicah in mestih.

Dunaj, Avstrija Svetlo stanovanje v tretjem nadstropju je v samem središču Dunaja, v stavbi, ki je bila zgrajena proti koncu 19. stoletja. Strop v stanovanju je visok 3,5 metra, tla v sobah pa so iz hrastovega lesa ali naravnega kamna. Posamezne sobe ločujejo dvojna vrata v klasičnem slogu, svetla predsoba pa vodi v sodobno kuhinjo z jedilnico. V stanovanju je pet spalnic in tri kopalnice.

Stanovanje, veliko 150 kvadratnih metrov, stoji v eni od najbolj zaželenih in mirnih stanovanjskih sosesk v mestnem središču. Na voljo je za 1,85 milijona evrov. Na ogled tukaj.

Benetke, Italija Luksuzno stanovanje v starem dvorcu v Benetkah z razgledom na Campo dei Carmini in zasebne vrtove. Čudovito stanovanje je bilo objavljeno že v več umetniških revijah, saj so sobe zelo razkošne. Stanovanje je v pritličju sestavljeno iz velike sprejemnice, sobe za shranjevanje in sobe za študij, v prvem nadstropju pa so štiri velike dvorane, tri spalnice, tri kopalnice in pralnica. 400 kvadratnih metrov veliko domovanje je na voljo za tri milijone in 800 tisoč evrov. Na ogled tukaj.

Madrid, Španija Tudi stanovanja so lahko del januarskih razprodaj. Vsaj v Madridu je tako. Svetlo stanovanje ima talno ogrevanje, ki ga upravlja neodvisni digitalni termostat v vsaki od sob, ki skrbi za optimalno temperaturo. Da se na 140 kvadratnih metrih počutite povsem varno, skrbijo varnostniki v stavbi. Stanovanje s tremi spalnicami in dvema kopalnicama je opremljeno v klasičnem slogu. Stanovalcem so v okviru stanovanjskega kompleksa na voljo tudi uporaba zunanjega bazena, otroško igrišče, notranji bazen in teniško igrišče. Cena za stanovanje, ki je na ogled tukaj, je 510 tisoč evrov.

Lizbona – Cascais, Portugalska Za 2,2 milijona evrov lahko kupite 445 kvadratnih metrov veliko stanovanje v Lizboni s pogledom na morje. Tri spalnice, bazen v zgornjem nadstropju s telovadnico, dnevna soba s kaminom, povsem opremljena kuhinja, več kopalnic, soba za služinčad in še in še. Na ogled tukaj.

Pariz, Francija Povsem prenovljeno stanovanje velikosti 517 kvadratnih metrov, s teraso, veliko 136 kvadratnih metrov, vam nudi čudovit razgled na Louvre in Eifflov stolp. Štiri spalnice, štiri kopalnice, dnevna soba, kuhinja, jedilnica in študijska soba. Vse to dobite za 16,4 milijona evrov. Na ogled tukaj.

Zürich, Švica Stanovanje stoji na obrobju enega najelegantnejših mest na svetu, Züricha. Mirno in elegantno stanovanje, ki je veliko 234 kvadratnih metrov ter ima moderno opremo in arhitekturo, sestavljajo dve spalnici, dve kopalnici in drugi prostori. Vse to in čudovit razgled na švicarsko podeželje se prodaja za slabih 3,5 milijona evrov. Pogledate si ga lahko tukaj.

London, Anglija Med vsemi do zdaj predstavljenimi elitnimi stanovanji, ki jih prodajajo po Evropi, je naslednje cenovni rekorder. Za 836 kvadratnih metrov, na katerih se med drugim lahko odločitev za spanje v eni izmed petih spalnic, boste morali odšteti kar 82 milijonov evrov. Stanovanje je razdeljeno na dva dela, ki ju povezuje 65 metrov dolg hodnik. Fotografije povedo več kot tisoč besed.

Ljubljana, Slovenija Tudi slovenska prestolnica se lahko pohvali z nekaterimi elitnimi stanovanji. Izbrali smo tri, ki so se nam zdela najbolj zanimiva.

250 metrov oddaljeno od Tromostovja 438 kvadratnih metrov veliko štirisobno stanovanje, zgrajeno leta 1899 in preurejeno leta 2004, je v drugem nadstropju ene od stavb v središču mesta in od Tromostovja oddaljeno 250 metrov. Tlorisna zasnova stanovanja predstavlja veliko priložnost za ureditev reprezentančnih prostorov, predstavništev ali zgolj prestižnega stanovanja (primernega za veleposlanika), v katerem je zaradi velike stanovanjske površine mogoče urediti tudi tri stanovanjske enote. Je delno opremljeno in takoj vseljivo, je zapisano na spletnih straneh, kjer ga prodajajo. Cena: 1,2 milijona evrov. Na ogled tukaj.

Stanovanje v treh etažah V stanovanjsko-poslovni hiši v mirni coni za pešce nedaleč od Prešernovega trga prodajajo novozgrajeno stanovanje v treh etažah. Velike steklene površine v bivalni prostor pripuščajo veliko svetlobe ter dajejo občutek prostornosti in širine, je zapisano v oglasu. 165 kvadratnih metrov veliko trisobno stanovanje prodajajo za 980 tisoč evrov. Na ogled tukaj.

Stanovanje s klasično meščansko zasnovo Zadnje stanovanje, ki smo ga izbrali v pregledu, je nadstandardno penthouse stanovanje na Prešernovi cesti v Ljubljani. Zgrajeno je bilo leta 1934, preurejeno leta 2008, meri pa 334,73 kvadratnega metra. Stanovanje ima klasično meščansko zasnovo: ob široki galeriji so nanizani razsežni prehodni prostori (dnevna soba, ločena jedilnica, tri spalnice, kuhinja s shrambo, ločen WC, kopalnica in čudovita intimna terasa). Stanovanje je izredno svetlo, velika okna pa omogočajo pogled čez strehe sosednjih objektov na Rožnik oziroma na visoko lipo, ki raste v notranjem atriju, so navedli v oglasu. Stanovanje prodajajo za 950 tisoč evrov. Na ogled tukaj.

Ne spreglejte