Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ana Rupar

Sreda,
23. 9. 2015,
13.51

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

zaposlovanje javna uprava begunci

Sreda, 23. 9. 2015, 13.51

5 let, 2 meseca

Zaradi beguncev v javnem sektorju zaposlujejo

Ana Rupar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ministrstvo za notranje zadeve je objavilo razpise za 25 prostih delovnih mest, ki jih je vlada pretekli teden odobrila zaradi povečanega prihoda beguncev.

Potem ko je vlada pretekli četrtek dala soglasje, je bil danes objavljen razpis za 25 dodatnih zaposlitev na ministrstvu za notranje zadeve. Z dodatnimi zaposlitvami želijo zagotoviti nemoteno delovanje organa.

Pet zaposlitev za nedoločen čas Pet razpisov se nanaša na delovna mesta z zaposlitvijo za nedoločen čas v sektorju za nastanitev, oskrbo in integracijo. Zaposlili bodo:

- dva višja svetovalca za delo v več izmenah na ministrstvu oz. nastanitvenih kapacitetah migrantov; kandidati morajo imeti najmanj visokošolsko strokovno izobrazbo, štiri leta delovnih izkušenj ter opravljen strokovni izpit iz upravnega postopka, - tri svetovalce za delo v več izmenah na ministrstvu oz. nastanitvenih kapacitetah migrantov; kandidati morajo imeti najmanj visokošolsko strokovno izobrazbo, sedem mesecev delovnih izkušenj ter opravljen strokovni izpit iz upravnega postopka.

Med njihovimi nalogami bodo, odvisno od delovnega mesta, pomoč pri pripravi predpisov in drugih gradiv, dajanje pojasnil, izdelava poročil, vodenje in odločanje v upravnih zadevah, pa tudi skrbništvo nad integracijsko hišo.

Višja svetovalca bosta razporejena v 33. plačni razred z nekaj manj kot 1.530 evri bruto mesečne plače, svetovalci pa v 28. plačni razred z dobrimi 1.250 evri bruto mesečne plače.

Rok za prijavo za vsa razpisana prosta delovna mesta je osem dni po objavi razpisa.

Devet zaposlitev za določen čas V sektorju za nastanitev, oskrbo in integracijo bodo za določen čas (za čas izvajanja kontingentnega načrta za zagotovitev obravnave in oskrbe v primeru povečanja števila migrantov, vendar največ za obdobje dveh let) zaposlili tudi:

- tri socialne delavce z najmanj visokošolsko izobrazbo ustrezne smeri ter enim letom delovnih izkušenj, - šest svetovalcev z najmanj visokošolsko izobrazbo, sedmimi meseci delovnih izkušenj ter strokovnih izpitom iz upravnega postopka.

Socialni delavci bodo razporejeni v 30. plačni razred s 1.360 evri bruto mesečne plače, svetovalci pa v 28. plačni razred z dobrimi 1.250 evri bruto mesečne plače.

Rok za prijavo na vsa prosta delovna mesta je le tri delovne dni po objavi razpisa.

Enajst dodatnih delavcev v logistiki Enajst prostih delovnih mest z zaposlitvijo za določen čas (za čas izvajanja kontingentnega načrta za zagotovitev obravnave in oskrbe v primeru povečanja števila migrantov, vendar največ za obdobje dveh let) so odprli tudi v Sekretariatu na Uradu za logistiko. Potrebujejo pa:

- pet kuharjev s poklicno izobrazbo živilska tehnologija ali hotelirstvo in gostinstvo ter štirimi meseci delovnih izkušenj, - dva kuhinjska pomočnika z osnovnošolsko izobrazbo ter znanjem o higieni živil, - dve perici z osnovnošolsko izobrazbo, - ekonoma za prehrano s poklicno izobrazbo in najmanj štirimi meseci delovnih izkušenj, - vzdrževalca s srednješolsko poklicno izobrazbo in štirimi meseci delovnih izkušenj.

Kuharji bodo razporejeni v 14. plačni razred s 730 evri bruto mesečne plače, kuhinjska pomočnika in perici v 8. plačni razred s 570 evri bruto mesečne plače, ekonom in vzdrževalec pa v 13. plačni razred s 700 evri bruto mesečne plače.

Rok za prijavo na vsa prosta delovna mesta je pet delovnih dni po objavi razpisa.

Ne spreglejte