SiolNET. Posel danes Služba
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Vseslovenski predinformativni dan informativa bo ponujal tudi zaposlitve

Oglasno sporočilo

Jubilejni sejem izobraževanja in poklicev Informativa bo 26. in 27. januarja 2018 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani že desetič na enem mestu predstavil celovito paleto izobraževanj – od srednješolskih pa vse do dodiplomskih in podiplomskih programov, številne poklice, informacije o štipendijah ...

Prvič pa bo ponujal tudi več kot 790 zaposlitvenih mest v okviru projekta Moja prva zaposlitev.

Informativa enkrat na leto, pred informativnimi dnevi, na enem mestu ponuja pregled izobraževalnih programov, ki so na voljo v Sloveniji ter v tujini - od srednjih šol do visokošolskih in podiplomskih programov, dodatnega izobraževanja in usposabljanja, jezikovnih tečajev, vseživljenjskega učenja ... Informativa enkrat na leto, pred informativnimi dnevi, na enem mestu ponuja pregled izobraževalnih programov, ki so na voljo v Sloveniji ter v tujini - od srednjih šol do visokošolskih in podiplomskih programov, dodatnega izobraževanja in usposabljanja, jezikovnih tečajev, vseživljenjskega učenja ...

(PRED)INFORMATIVNI DAN ZA MLADE

Natanko dva tedna pred uradnimi informativnimi dnevi, ki bodo potekali po vsej Sloveniji 9. in 10. februarja, bodo mladi na 10. Informativi izobraževalne programe lahko spoznavali na enem mestu. Hkrati bodo lahko pridobili tudi različne informacije, povezane s poklici in izobraževanjem. Informativa je edinstven (pred)informativni dan za učence, dijake in študente, da spoznajo, katere programe jim ponujajo šole oziroma fakultete, jih med seboj primerjajo in se odločijo, katero izmed njih bodo obiskali na informativni dan ter kam bodo nato oddali prijavnico za vpis. Letos se predstavlja tudi okoli 20 programov iz tujine.

Med sodelujočimi na 10. Informativi bodo kot vsako leto srednje šole in šolski centri z različnih koncev Slovenije, vse štiri slovenske univerze s svojimi članicami, druge visokošolske institucije iz Slovenije in tujine, višje strokovne šole, štipenditorji, institucije, ki ponujajo programe za izobraževanje odraslih, državne institucije, javni zavodi, različne nevladne organizacije ter strokovna in interesna združenja. Letošnja novost je razširjen Park tujina, kjer se predstavljajo izobraževalni programi iz Avstrije, Danske, Francije, Hrvaške, Kanade, Madžarske, Nemčije, Rusije, Španije, Finske, Švice in ZDA. Bogat program pa organizatorji pripravljajo v izobraževalnem programu, poseben program bo potekal na prostoru Evropskega socialnega sklada za mlade ter v Znanstvenem kotičku.

TEKMOVANJE V POKLICNIH SPRETNOSTIH

V Stekleni dvorani (C), natančneje na razstavnem prostoru Centra RS za poklicno izobraževanje (CPI), boste lahko spoznali poklice prek portala www.mojaizbira.si in igrali poker s poklicnimi kartami. Potekalo pa bo tudi tekmovanje v poklicnih spretnostih SloveniaSkills. Mladi strokovnjaki, stari od 18 do 25 let, bodo tekmovali v sedmih panogah – aranžerstvu, cvetličarstvu, IKT, kamnoseštvu, mehatroniki, pohištvenem in stavbnem mizarstvu, zmagovalci nacionalnega tekmovanja pa se bodo udeležili prestižnega evropskega tekmovanja Euroskills, ki bo letos v Budimpešti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada v okviru projekta Promocija poklicnega izobraževanja v obdobju od 2016 do 2020.

MOJA PRVA ZAPOSLITEV – VEČ KOT 790 DELOVNIH MEST

Letos bo na Informativi prvič potekal projekt zaposlovanja mladih Moja prva zaposlitev. Mladi bodo na skupnem razstavnem prostoru v dvorani Kupola (A2) lahko stopili v neposreden stik z delodajalci, ki ponujajo skupno kar 790 zaposlitev, štipendije, praktična usposabljanja, projektno in študentsko delo ter prvo zaposlitev. Zaposlitve bodo ponujali Cosylab, d. o. o., Gostol – Gopan, d. o. o., Nova Gorica, Iskraemeco, d. d., Kolektor, Lidl Slovenija, d. o. o., k. d., LTH Castings, d. o. o., Smart Com, d. o. o., informacijski in komunikacijski sistemi ter Slovenska vojska. Podjetja bodo ponujala zaposlitve s področij elektrotehnike in elektronike, IT-ja, proizvodnje, vodenja in svetovanja, gradbeništva, arhitekture, strojništva in metalurgije, fizike in drugih tehničnih področij, gostinstva in turizma ter vojaškega usposabljanja.

PROSTOČASNE AKTIVNOSTI NA ARENI MLADIH

Sočasno kot Informativa bo v Marmorni dvorani (B) Gospodarskega razstavišča potekala tudi Arena mladih, prireditev, kjer bodo mladi pridobili številne nasvete o aktivnem preživljanju prostega časa, zdravi in športni prehrani, ličenju, potekale bodo hip hop delavnice. Pestro dogajanje se bo odvijalo tudi na Areninem odru, ki bo gostil ambasadorje Arene mladih – the Artifex, Nipke, Trkaj in Challe Salle, smejali pa so bomo skupaj s Klemnom Bučanom in Martino Ipša.

FOTOGALERIJA

Vstop na Informativo in Areno mladih je prost.

www.informativa.si

www.dobimo.se

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin