SiolNET. Posel danes Služba
3,68

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Preberite, kakšne delavce v Sloveniji iščejo Japonci

3,68

termometer

japonska
Foto: Reuters

Japonsko podjetje Sumitomo Rubber, ki bo v Sloveniji proizvajalo gumijaste izdelke za farmacevtsko industrijo in medicino, se še odloča o točni lokaciji nove tovarne. Trenutno imajo v mislih tri možnosti, končno odločitev pa bodo sprejeli v bližnji prihodnosti, so danes pojasnili predstavniki podjetja.

Družba Sumitomo Rubber Industries je leta 2015 prevzela švicarsko podjetje Lonstroff, ki proizvaja gumijaste dele za farmacevtsko industrijo in medicino. S tovarno v Sloveniji, ki bo letno proizvedla 2,5 milijarde delov, nameravajo proizvodnjo v Evropi do leta 2020 glede na leto 2016 potrojiti, je v pogovoru z novinarji danes v Ljubljani pojasnil glavni izvršni direktor Lonstroffa Urs Bahnmüller.

Kot je dodal eden višjih izvršnih direktorjev Sumitoma Rubber Naofumi Harada, bodo z novim proizvodnim obratom tudi optimizirali proizvodnjo oziroma dobave med Japonsko, Švico in Slovenijo. Zdaj namreč na primer evropskim strankam dobavljajo dele, proizvedene na Japonskem. Koliko prihodkov bi finančno gledano lahko ustvarila slovenska tovarna, nočejo ocenjevati, saj je to odvisno od razmer na trgu, cen in podobnega, je pojasnil.

Kakšne kadre bodo zaposlili?

Lonstroff v Švici zaposluje okoli 170 ljudi, v Sloveniji pa načrtujejo 200 zaposlitev, in sicer:

-  proizvodnih delavcev in mehanikov,

- inženirjev,

- kemikov z univerzitetno izobrazbo in

- srednjega menedžmenta.

Potrebujejo zanesljive in odgovorne ljudi

Bahnmüller je pojasnil, da za proizvodnjo visokokakovostnih izdelkov za medicino in farmacijo družba potrebuje:

- zanesljive,

- odgovorne in

- motivirane zaposlene, kar se bo (seveda v skladu s slovenskimi razmerami) odražalo tudi na plačah.

Razvojni oddelek v Sloveniji medtem trenutno ni predviden.

Prošnjo za gradbeno dovoljenje bodo oddali še letos, takoj ko dokončajo zasnovo tovarne, je dodal Peter Weber, ki bo vodil slovensko podjetje Lonstroff medicinski elastomeri.

Bahnmüller je dodal, da bodo morali skozi vse postopke, ki jih narekuje slovenska zakonodaja, zato zagotovil, da bodo dovoljenje dejansko pridobili, nimajo. Sta jim pa tako gospodarski minister Zdravko Počivalšek kot premier Miro Cerar izrazila podporo in obljubila, da bodo postopki tekli kar se da hitro.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 16
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin