Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 5. 2016,
9.36

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Fakulteta za management

Foto: Thinkstock

Natisni članek

advertorial aplikacije Fakulteta za management

Ponedeljek, 16. 5. 2016, 9.36

2 meseca, 1 teden

Mobilne aplikacije: zakaj si ne bi olajšali podiplomskega študija?

Vsebino omogoča Fakulteta za management

Foto: Thinkstock

študij, poslovanje, kariera | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Posamezniki, ki se ob uspešni karierni poti odločijo za podiplomski študij, so v stalni bitki s časom. Zakaj si ne bi olajšali dela z uporabo številnih mobilnih aplikacij, ki so na voljo za organiziranje študija in drugih opravkov?

Po podatkih raziskave podjetja McGraw-Hill Education, ki se ukvarja z izobraževanjem in digitalnim učenjem, 77 odstotkov študentov ugotavlja, da jim uporaba mobilnih aplikacij pomaga izboljšati ocene, približno 62 odstotkov pa jih je odgovorilo, da se z uporabo digitalnih pripomočkov veliko bolje pripravijo na predavanja.

Z uporabo digitalnih rešitev se lahko čas, ki ga študenti prebijejo ob študijskem gradivu, občutno skrajša, kar je zlasti praktično za podiplomske študente, ki študirajo ob delu. Njihov čas je še posebej dragocen, zato morajo z njim modro ravnati.

Nujni pripomočki za uspešen študij

Nekaj aplikacij, ki so lahko v veliko pomoč pri urejanju zapiskov, razporejanju opravkov in izdelavi učnih kartic:

Quora (iOS in Android) je ena boljših aplikacij za anketiranje oziroma izvajanje raziskav trga in za posvetovanje z drugimi uporabniki. Primerna je za postavljanje vprašanj določeni demografski skupini in omogoča preprosto urejanje odgovorov.

Aplikacija Evernote (iOS in Android) je priljubljena že vse od svojih začetkov leta 2008, s posodobitvami pa uporabnikom ponuja še več svobode. Njen vmesnik je preprost, študentom pa omogoča izdelavo zapiskov, urejanje opravkov, opomnikov, prilaganje datotek, izdelavo dnevnih redov in dnevnikov. Če aplikacija ne deluje, je treba vklopiti potisna sporočila. Možnost snemanja dokumentov je zelo praktična, saj jih lahko shranjujemo kot fotografijo ali dokument, beležko ali vizitko.

My Study Life (iOS inAndroid) pomaga urejati predavanja in zapiske, in sicer v oblaku, kar pomeni, da so nam na voljo na kateri koli napravi. Aplikacija pokrije vse študijske dejavnosti, z njo si pomagamo lažje slediti rokom oddaje nalog, izpitnim rokom in nas opozarja na prekrivajoče se opravke.

Cram.com Flashcards (iOS in Android) je aplikacija za izdelavo učnih kartic, ki že dolgo veljajo za učinkovito metodo pomnjenja in obdelave podatkov. Učne kartice izdelamo sami in so nam potem na voljo kadar koli. Baza spletno dostopnih učnih kartic je zelo bogata, tudi na področju menedžmenta.

študij, poslovanje, kariera | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Še ena aplikacija za učne kartice, StudyBlue Flashcards (iOS in Android), omogoča hiter pregled ključnih pojmov za katero koli področje študija.

Instapaper (iOS in Android) je priljubljena aplikacija, če nimamo stalnega dostopa do interneta. Instapaper nam omogoča, da smo vedno v stiku z informacijami, ki jih potrebujemo. To orodje shranjuje internetne strani v tekstovno datoteko, ki jo lahko pregledamo kadar koli. Tudi če nismo priklopljeni, smo še vedno povezani.

Genius scan (iOS in Android) ali DocuScan (iOS in Android) omogočata skeniranje dokumentov, shranjevanje in souporabo dokumentov, kar je veliko olajšanje, kadar nas med študijem dobesedno zasipavajo kupi papirja.

Study Checker (Android) sledi našim študijskim navadam, si beleži, kdaj in koliko študiramo, ter nam tako pomaga ustvariti neko delovno rutino. Tako lahko dobimo pregled nad časom, ki ga posvetimo študiju.

Za študenta, ki se spopada tudi z drugimi kariernimi izzivi, je odličnih še nekaj aplikacij: finančna aplikacija Toshl (iOS in Android), aplikaciji za urejanje dokumentov Google Drive (iOS in Android) in Dropbox (iOS in Android), aplikacija za mreženje in iskanje novih poznanstev LinkedIn (iOS in Android) ter posebej pomembna aplikacija EasyBib (iOS in Android) za urejanje virov podatkov, kar je zlasti praktično za zaključne naloge.

Študij menedžmenta odgovarja na ključna vprašanja sodobnega poslovnega sveta

Aplikacije | Foto: Reuters Foto: Reuters

 

 

Vsak dober menedžer mora vedeti, kako uvajati nove konkurenčne poslovne modele, kako vpeljati nove metode načrtovanja, organiziranja, vodenja in obvladovanja ter poznati odgovore še na številna druga poslovna vprašanja.

Vsak mladi podjetnik ali kandidat za kariero v menedžmentu, mora imeti znanja in veščine za uresničitev svoje poslovne vizije. Ta znanja lahko dobite, nadgradite ali pa tudi zgolj osvežite z magistrskim študijem na Fakulteti za management.

Program Management daje študentu znanja in veščine za učinkovito reševanje družbenih izzivov in uspešno vodenje organizacije.

Študij za ambiciozne posameznike, ki želijo biti del gospodarskega uspeha

Fakulteta za management | Foto:

Fakulteta za management Univerze na Primorskem je edina slovenska fakulteta z 20-letno tradicijo izobraževanja na področju menedžmenta. Študij je prilagojen študentom, ki so že zaposleni, in je namenjen ambicioznim posameznikom, ki si želijo s pravim znanjem in uspešnim vodenjem prispevati k rasti gospodarstva ter se ne bojijo mednarodne konkurence.

Fakulteta za management Univerze na Primorske bo v prihodnjem študijskem letu poleg programa Management vpisovala v naslednje podiplomske študijske programe:

Program Management trajnostnega razvoja študente opremi z znanjem in vrednotami, ki omogočajo pozitivne spremembe okolja..

Program Ekonomija in finance študentu omogoča razumevanje širšega gospodarskega in družbenega okolja ter globalizacijskih procesov.

Program Pravo za management daje znanja za razumevanje specifičnih vidikov prava v povezavi z ekonomijo in menedžmentom.

Program Politologija je študij politike, etike in družbe. Študentu daje znanja za razumevanje najzahtevnejših problemov preteklih časov in današnje dobe.

Program Inoviranja in podjetništva študenta nauči iskati priložnosti in integrirati nova znanja v delovni proces.

Doktorski študij Managementa pa je namenjen vsem tistim, ki želijo svoja znanja poglobiti in nadgraditi z najnovejšimi znanstvenimi dognanji.

Vabljeni na Fakulteto za management po nova znanja!

Več informacij na www.fm-kp.si.

Ne spreglejte