Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ana Rupar

Torek,
5. 5. 2015,
13.48

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

zaposlovanje prosta delovna mesta ZRSZ

Torek, 5. 5. 2015, 13.48

3 leta, 5 mesecev

Iščejo kuharje, natakarje, voznike … in direktorje

Ana Rupar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Med ponudbo prostih delovnih mest na zavodu za zaposlovanje v tem tednu največ razpisov najdemo za delavce v gradbeništvu ter gostinstvu in turizmu.

Delodajalci prek zavoda za zaposlovanje trenutno iščejo 1025 novih sodelavcev. Največ, prek 300 prostih delovnih mest, je razpisanih v območni službi Ljubljana, najmanj oziroma le 14 pa v Trbovljah.

Med najbolj iskanimi kuharji in natakarji Med najbolj iskanimi kadri so nedvomno trenutno gostinski delavci. Razpisanih je kar 46 prostih delovnih mest za kuharje ter 48 prostih delovnih mest za natakarje in točaje.

Kandidati, ki bi se radi prijavili na razpise za prosta delovna mesta za kuharja v restavracijah, hotelih, šolah in domovih za starostnike, morajo imeti končano srednjo poklicno izobrazbo za kuharja, pogosto pa tudi znanja tujih jezikov, od kandidatov za dietnega kuharja pa še posebej znanje s področja priprave zdrave in dietne prehrane.

Znanje tujih jezikov, predvsem angleščine, nemščine in italijanščine, se še bolj pričakuje od kandidatov za delo v strežbi, pogosto tudi končana poklicna šola gostinske in hotelirske smeri ter običajno od enega do treh let delovnih izkušenj.

Povprečna neto plača kuharja začetnika*: 600-750 evrov Povprečna neto plača natakarja začetnika*: 570 – 650 evrov

Več možnosti tudi za gradbince Med bolj iskanimi so tudi delavci za dela v gradbeništvu. Med 150 razpisanimi deli v tem sektorju najdemo razpise za slikopleskarje, fasaderje, inštalaterje in monterje, kamnoseke, zidarje, tesarje, parketarje, polagalce estrihov, keramičarje, krovce, vodovodarje, žerjaviste, strojnike gradbene mehanizacije, izvajalce suhomontaže in druge gradbene delavce.

Bolj ali manj gre za dela, kjer se pričakujejo potrebne izkušnje ter nižja izobrazba.

Povprečna neto plača pleskarja začetnika*: 600-750 evrov Povprečna neto plača polagalca ploščic in vodovodnega inštalaterja začetnika*: 600-700 evrov Povprečna neto plača zidarja začetnika*: 560-650 evrov

Pisarna na terenu Če vas zanima terensko delo, delo v premični pisarni z razgledom, se lahko prijavite za delo voznika. Trenutno je na ZRSZ razpisanih prek 80 prostih delovnih mest za voznika kamiona, tovornjaka, pa tudi voznika taksija.

Od kandidatov za voznika se najprej zahteva vozniško dovoljenje C in E kategorije oziroma B kategorije za taksiste. Imeti mora končano vsaj poklicno srednjo šolo, še najbolje smer avtomehanik. Od voznikov tovornih vozil se pričakujejo tudi znanja upravljanja s stroji kot komunikacijske veščine.

Povprečna neto plača voznika tovornjaka začetnika*: 600-700 evrov

Iščejo deset direktorjev Med trenutno aktualnimi razpisi smo našli tudi deset razpisov za najvišje položaje v različnih zavodih in podjetjih oziroma njihovih enotah. Direktorja za obdobje štirih oziroma petih let iščejo v: - javnem zavodu Zgodovinski arhiv Ljubljana, - javnem zavodu Slovenski etnografski muzej, - javnem zavodu Muzej za arhitekturo in oblikovanje, - javnem Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik, - javnem Zavodu za šport in turizem Medvode, - javnem podjetju Komunala Cerknica d. o. o., - Zavodu za raziskovanje in razvoj socialnih inovacij, Socialni inkubator

Poleg tega pa iščejo tudi finančnega direktorja, Dars pa za obdobje enega leta potrebuje dva direktorja projektov.

Na omenjene razpise se lahko prijavite, če imate najmanj visokošolsko izobrazbo druge stopnje oziroma po starem sistemu visokošolsko univerzitetno izobrazbo ter od dve do pet let delovnih izkušenj z vodstvenih položajev in s področij, ki so vsebinsko povezana z delom določenega zavoda. Od kandidatov se pričakuje tudi strokovno poznavanje področja, znanje tujih jezikov, da niso bili pravnomočno obsojeni.

Bruto plača direktorja javnega zavoda brez dodatkov**: 1560-4270 evrov

*Podatke smo črpali iz revije Moje Finance, oktober 2014, kjer so izračune neto povprečnih plač po poklicih naredili na osnovi podatkov različnih kadrovskih agencij ter različnih javnih podjetij, agencij in ministrstev

**Podatke smo črpali iz kataloga funkcij, delovnih mest in nazivov ter veljavne plačne lestvice MUJ

Ne spreglejte